Kladdkaka med Amarula gräddlikör.
Vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Denna chokladiga godbit kommer i många olika skepnader och former. Men en sak är säkert – den är alltid kladdig och smakar choklad. Prova vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Kladdkaka med Amarula gräddlikör
Ingredienser
1 dl Amarula Cream gräddlikör
250 g Anthon Berg havssalt/mandel
250 g smör
2 dl socker
4 ägg
Gör så här
Vispa ägg och socker.
Smält chokladen över vattenbad, tillsätt smöret lite i taget. Var noga med att få bort alla smörklumpar.
Blanda ner Amarula Cream.
Blanda chokladsmeten med äggsmeten och häll i en springform.
Grädda i 175°C i 35-40 minuter. Låt den svalna och ställ i kylen gärna över natten.
Amarula Cream, 700ml
219,00 kr
Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet. En enda flaska Amarula innehåller juice från 50 frukter. Amarula har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola.