Klaras nattmacka.

Klara Lind är en del av O.P. Andersons Gastrogarde. Den här gången stod hon för nattmackan på Sillkafét. Den har extra allt och du kommer inte bli besviken.

Nattmackan Gastrogardet
O.P. Anderson, 700ml

O.P. Anderson, 700ml

Sverige

Systembolaget nr:

4201

299,00 kr


logo

4

Sedan länge har Sillkafét tagit in gästspelare som fått stå för den kända nattmackan vilken krogfolk kommer förbi och käkar när man stängt för dagen. Onsdagar är dagen som gäller. Men vet du, nu kan du göra din egen, på hemmaplan. För receptet står Gastrogardets Klara Lind.

Nattmackan.

Ingredienser

  • 8 skivor levainbröd

  • 800 gram högrev

  • 2 gula lökar

  • 4 stavar stjälkselleri

  • 1 morot

  • 8 vitlökar

  • 2 lagerblad

  • 1 kruka färsk timjan

  • 5 dl rött vin

  • 5 dl kalvbuljong, utspädd

  • Olja

  • Smör

  • Salt

  • Svartpeppar

  • gräslök för topping

Gör så här

    1. Finhacka morot, gula löken och selleri. Stek mjuk i en kastrull i olja och smör. I med hackad vitlök. Skär högreven i mindre bitar. 5x5 cm.

    2. Bryn köttet i stekpanna i smör och olja på medelhög värme. Lägg ner i en kastrullen med grönsakerna. Deglacera pannan med vinet, häll ner i kastrullen tillsammans med resterande ingredienser. Låt sjuda 3-4 timmar tills köttet faller helt isär. 

Picklad silverlök.

Ingredienser

  • 2 silverlökar

  • 1 dl ättika 12%1 dl strösocker 

  • 2 dl vatten

  • 0,5 tsk salt

Gör så här

    1. Skär löken tunt. Koka upp lagen, slå över löken. Låt stå minst 2 timmar.

Dijonmajo.

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs 

  • 3 tsk dijon

Gör så här

    1. Blanda ihop, låt stå svalt.

Montering:

  1. Stek brödet i smör på ena sidan tills gyllene på medelvärme.

  2. Lägg på bräserad högrev på ena brödet. Toppa med silverlök och tunt skuren gräslök.

  3. Spritsa på dijonmajon på andra skivan och tryck ihop mackan ordentligt, dela på mitten.

  4. Färdig att servera!

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.

Recept: Klara Lind