Klassisk hamburgare.

Fredagskocken ger dig sitt recept på klassiska hamburgare. Ett perfekt recept när du vill ha en helt vanlig burgare. Kommer även med dryckestips.

Hamburgare
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

687308

239,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Ibland kan det vara härligt att experimentera med klassiska maträtter men ganska ofta är man ju sugen på "the real deal". Det här receptet på klassiska hamburgare kommer från Mattias Larssons kokbok " Fredagskockens hamburgare och tacos". Ett perfekt recept att utgå från när du vill göra en klassisk burgare.

Hamburgerdressing:

Ingredienser

  • 75 g pickles (inlagda grönsaker)

  • ¾ dl majonnäs,

  • 2 tsk chilisås

  • salt

Gör så här

    1. Börja med dressingen. Finhacka pickles och blanda med majonnäs och chilisås.

    2. Smaka av och salta om det behövs.

Hamburgare:

Ingredienser

  • 1 tomat

  • ½ rödlök

  • 4 skivor bacon

  • 4 burgare (finns flera varianter i kokboken)

  • 4 hamburgerbröd

  • 4 salladsblad

  • 4-8 skivor ost

Gör så här

    1. Skiva tomaten. Skala och skiva rödlöken. Halvera baconskivorna och knaperstek dem.

    2. Tillaga hamburgaren enligt anvisning. Lägg osten på de nystekta hamburgarna så att den hinner smälta lite.

    3. Dela bröden och stek snittytorna. Bred dressing på brödens snittytor. Lägg sallad, rödlök och tomat på brödens underdelar. Toppa med burgare och bacon och lägg sedan på locken.

Vintips till hamburgare:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

239,00 kr


Ett annat vintips till en klassisk hamburgare är CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia som har en medelstor, mycket bärig doft med inslag av björnbär svarta vinbär, körsbär, mjölkchoklad och lakrits. Vinet har en medelfyllig, kryddig och generös smak med toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits.

Recept: Mattias Larsson