Klassisk piccata på kyckling med citron och kapris.

Saftig piccata på kyckling med den klassiska vin- och kaprissåsen är en makalöst god kombination. Servera med nykokt fettuccine eller ugnsrostad potatis.

Piccata på kyckling med klassisk sås, citron och kapris.
Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Argentina

Systembolaget nr:

1601808

229,00 kr

247,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Första gången jag åt en kycklingpiccata var i USA för nästan 15 år sedan. Inte nog med att det var en för mig helt ny maträtt, där skulle jag som velig svensk även välja alla tillbehör själv. Jag som i vanliga fall får lätt panik av att behöva välja dressing till salladen. Det slutar alltid med att jag frågar kassapersonalen vilken dom tycker passar bäst.

Efter ett par svettiga minuter där jag velade mellan 5 olika sorters potatis, sallader och dressingar fick jag tillslut fram en beställning och den var makalöst god. Jag gillar att servera den med den klassiska vin- och kaprissåsen. Vad du sedan väljer att ha till är ju en smaksak men nykokt fettuccine eller ugnsrostad potatis tycker jag är absolut godast till.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 700 g

  • ca 2 dl vetemjöl

  • 1 dl finriven parmesan

  • salt & svartpeppar

  • smör att steka i

  • 1 dl vitt vin

  • 2 dl kycklingbuljong

  • 1 msk vetemjöl

  • saft från 1/2 citron

  • 1/2 dl kapris

  • 1 dl färsk bladpersilja

  • citron

Gör så här

    1. Dela varje kycklingfilé i två tunna skivor. Lägg på plastfolie och banka ut filéerna något.

    2. Häll mjöl och parmesan i en skål. Salta och peppra. Vänd kycklingen i mjölet så att de täcks helt av paneringen.

    3. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek 2 bitar kyckling åt gången i 3-4 minuter per sida eller tills den är helt genomstekt.

    4. När du stekt klart kycklingen, ta ur den ur stekpannan. Häll i vin och nästan all buljong. Spar lite som du rör ut mjölet i. Tillsätt det och låt såsen sjuda några minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med citron, salt och peppar.

    5. Strö kapris och färsk persilja över kycklingen. Servera tillsammans med såsen, citronklyftor och nykokt pasta.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

229,00 kr

247,00 kr


Till kycklingpiccata passar ett glas Chardonnay toppen. Finca Las Moras har smak av tropisk frukt, fat och vanilj och passar utöver kyckling även till stekt eller grillad fisk. Vinet är ekologiskt och kommer från Argentina.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, 750ml PET-flaska

91,00 kr


Samma goda Chardonnay finns även på miljövänlig PET-flaska!

Recept: Linnéa Seidel