Att välja vin till olika rätter på kyckling.
Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Saftig piccata på kyckling med den klassiska vin- och kaprissåsen är en makalöst god kombination. Servera med nykokt fettuccine eller ugnsrostad potatis.
Första gången jag åt en kycklingpiccata var i USA för nästan 15 år sedan. Inte nog med att det var en för mig helt ny maträtt, där skulle jag som velig svensk även välja alla tillbehör själv. Jag som i vanliga fall får lätt panik av att behöva välja dressing till salladen. Det slutar alltid med att jag frågar kassapersonalen vilken dom tycker passar bäst.
Efter ett par svettiga minuter där jag velade mellan 5 olika sorters potatis, sallader och dressingar fick jag tillslut fram en beställning och den var makalöst god. Jag gillar att servera den med den klassiska vin- och kaprissåsen. Vad du sedan väljer att ha till är ju en smaksak men nykokt fettuccine eller ugnsrostad potatis tycker jag är absolut godast till.
4 kycklingfiléer, ca 700 g
ca 2 dl vetemjöl
1 dl finriven parmesan
salt & svartpeppar
smör att steka i
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 msk vetemjöl
saft från 1/2 citron
1/2 dl kapris
1 dl färsk bladpersilja
citron
Dela varje kycklingfilé i två tunna skivor. Lägg på plastfolie och banka ut filéerna något.
Häll mjöl och parmesan i en skål. Salta och peppra. Vänd kycklingen i mjölet så att de täcks helt av paneringen.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek 2 bitar kyckling åt gången i 3-4 minuter per sida eller tills den är helt genomstekt.
När du stekt klart kycklingen, ta ur den ur stekpannan. Häll i vin och nästan all buljong. Spar lite som du rör ut mjölet i. Tillsätt det och låt såsen sjuda några minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med citron, salt och peppar.
Strö kapris och färsk persilja över kycklingen. Servera tillsammans med såsen, citronklyftor och nykokt pasta.
91,00 kr
Samma goda Chardonnay finns även på miljövänlig PET-flaska!
Recept: Linnéa Seidel
Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Även om jag älskar att laga mat kan det ibland vara skönt att bara ställa in något i ugnen, fixa en snabb sallad och på 15 minuter ha maten klar att servera.
Läs mer »Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.
Läs mer »Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs mer »