Polpette - italienska köttbullar med tomatsallad och mozzarella.
Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Läs mer »Den 23 augusti firar vi köttbullens dag i Sverige. Viggo Cavling bjuder här på sitt bästa recept på köttbullar.
500 gram blandfärs, 70/30
1 stor gul lök
2 msk kalvfond
En liten skvätt sirap
Salt och peppar
Riven muskot (om ingen är allergisk)
1 dl öl
Ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
Skala och hacka löken.
Stek löken med öl och kalvfond. Krydda med sirap, salt och peppar.
Blanda ströbröd i mjölken och låt svälla. Blanda ner i smeten.
Rulla eller spritsa köttbullar i storlek av små ägg och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i 17 minuter på 270 grader.
265,00 kr
Till helgen kanske det rentav blir en nubbe till köttbullarna? Då kan vi O.P. Anderson Björk som har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.
Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Läs mer »Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer »Lotta Lundgrens recept på delikatesskroppkakor kommer från boken "Laga mig". Fyllda med rimmat sidfläsk, frasigt stekta och serveras med hasselnötssmör.
Läs mer »