Klassiska, saftiga köttbullar med en skvätt öl i.

Den 23 augusti firar vi köttbullens dag i Sverige. Viggo Cavling bjuder här på sitt bästa recept på köttbullar. 

Köttbullar med öl och snaps
Expedition Malbec Organic

Expedition Malbec Organic

Argentina

Systembolaget nr:

255701

55,00 kr

69,00 kr


logo

ca 60 st

logo

0 h 30 min

Viggos saftiga köttbullar

Ingredienser

  • 500 gram blandfärs, 70/30

  • 1 stor gul lök

  • 2 msk kalvfond

  • En liten skvätt sirap

  • Salt och peppar

  • Riven muskot (om ingen är allergisk)

  • 1 dl öl

  • Ströbröd

  • 2 dl mjölk

  • 1 ägg

Gör så här

    1. Skala och hacka löken.

    2. Stek löken med öl och kalvfond. Krydda med sirap, salt och peppar.

    3. Blanda ströbröd i mjölken och låt svälla. Blanda ner i smeten.

    4. Rulla eller spritsa köttbullar i storlek av små ägg och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i 17 minuter på 270 grader.

Dryckestips till köttbullar:

O.P. Anderson Björk

249,00 kr


Till helgen kanske det rentav blir en nubbe till köttbullarna? Då kan vi O.P. Anderson Björk som har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.

Expedition Malbec Organic

55,00 kr

69,00 kr


Ett passande vin till köttbullarna! Smaken är fruktig med inslag av blåbär, körsbär, viol, och färska örter. Vinet är ekologiskt, kommer från Argentina och görs på druvan Malbec.