Citronrisotto med pilgrimsmusslor och brynt örtsmör.
En riktig god och lyxig citronrisotto som serveras med grillade pilgrimsmusslor och ett brynt örtsmör. Matchas allra bäst med ett glas alvarinho.
Läs mer »Här har Linnéa gjort en härlig sallad och avokadodressing, som hon toppar med konfiterad kyckling. Till det kan du med fördel servera ett frisk vitt vin av druvan alvarinho.
Att konfitera något betyder helt enkelt att sjuda något i fett. Det allra vanligaste är att tillaga anka- i ankfett. Men här har jag tagit en urbenad kycklingklubba (det går såklart bra att ha benet kvar) och konfiterat det i olja.
Du kan ta vilken kycklingdetalj du vill, men en bit med skinn kvar är att föredra då det blir frasigt och gott!
Om du inte testat att lägga in rättika än så är det något du genast måste testa. Gott och krispigt till sallader och till grillat.
Linnéa
4 st kycklingsteak eller annan kycklingdetalj med skinnet kvar
salt
olja
2 citroner
1 hel vitlök
Salta kycklingen lätt runt om och lägg i en ugnsform. Slå på olja så att det nästan täcker kycklingen.
Dela citronerna och vitlöken på mitten. Lägg i formen med olja och kyckling.
Ugnsbaka kycklingen i 120°C tills innertemperaturen är ca 58°C.
Tag ur kycklingen ur oljan och lägg den i en ren form. Sätt på grillfunktionen på ugnen och låt kycklingens skinn få fin färg.
2 mogna avokados
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
2 limefrukter
0,5 dl olivolja
1 dl vatten
1 nypa socker
salt
Dela och gröp ur avokado, lägg avokado, koriander och skalad vitlök i en matberedare eller mixer.
Pressa ur saften ur två limefrukter och ha i tillsammans med oljan. Mixa slätt.
Tillsätt vatten till önskad konsistens. Smaka av med en nypa socker och lite salt.
1 dl ättika, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 rabarberstjälk
300 g rättika
Blanda en lag genom att koka upp ättika, socker och vatten.
Skala rättikan och skär i mindre kuber. Skär ner rabarbern i lika stora bitar.
Ha upp i en ren burk och slå över den varma lagen. Låt svalna och förvara i kylen.
4 port belugalinser
vattenmelon
honungsmelon
sallad
gurka
ärtskidor
salladslök
Koka belugalinserna enligt instruktionerna på förpackningen.
Blanda linserna med ca hälften av dressingen.
Lägg upp sallad, belugalinser, gurka, melon och inlagd rättika och rabarber på tallrikar. Lägg på en bit konfiterad kyckling. Toppa med finstrimlad salladslök, ärtskidor och färsk koriander.
Servera resterande mängd dressing på sidan om.
199,00 kr
Till kycklingsalladen passar ett krispigt vitt vin från Portugal utmärkt. Vento'z Alvarinho är ett Vinho Verde från Minho. Mycket fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, gröna äpplen, galiamelon, vita blommor och lime.
Recept: Linnéa Seidel
En riktig god och lyxig citronrisotto som serveras med grillade pilgrimsmusslor och ett brynt örtsmör. Matchas allra bäst med ett glas alvarinho.
Läs mer »Här presenterar vi ett alternativ till den bourbontunga drinkklassikern Mint Julep, som istället har ett friskt, vitt vin som bas.
Läs mer »Vinho Verde betyder det gröna vinet på portugisiska men det syftar inte på vinets färg utan på att vinerna (oavsett färg) säljs och konsumeras när de är unga.
Läs mer »Vi djupdyker ner i den trendiga druvan Alvarinho och Albariño som den också kallas beroende på var du befinner dig.
Läs mer »