Dags för kräftskiva.
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!
Läs mer »Gör din egen kräftlag till årets kräftskiva med toner av dill, akvavit och porter.
I augusti är det dags för årets kräftpremiär vilket är ett tydligt sensommartecken. Till kräftorna finns det få drycker som passar så bra som akvavit smaksatt med dill. Tre säkra kort är O.P. Anderson Klar Aquavit, Aalborg Dild samt Läckö Slottsaquavit.
1 kg färska kräftor
3 l vatten
1 rågad dl grovt havssalt
1 knippe krondill
1 flaska porteröl
2-3 msk råsocker
0,5 dl dillkryddad akvavit
Koka upp allt utom akvavit till en lag och låt den koka i några minuter. Spara några dillvippor till efter koket.
Lägg i kräftorna och låt koket sjuda i 7 minuter.
Kyl sedan ner hela kastrullen i ett vattenbad och häll i akvaviten.
Lägg i lite färsk krondill, täck med ett lock och låt kastrullen stå i ett kylskåp över natten.
239,00 kr
Läckö Slottsaquavit är rund och fyllig med tydlig karaktär av dillfrö och inslag av kummin, fänkål och koriander.
269,00 kr
Aalborg Dild bjuder på tydliga toner av frisk grön dill och citron samt toner av stjärnanis. Doft och smak av färsk dill och citron. Den rena smaken av dill kommer fram bäst om den serveras väl kyld.
269,00 kr
O.P. Anderson Klar har en frisk och fyllig kryddighet av dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål. Likt originalet är O.P. Klar framställd på noggrant utvalda ekologiska kryddor och vete. Dillfrö och citronskal är huvudkryddorna kompletterade med en liten del av den lagrade kryddbasen, vilket gör att snapsen blir klar i färgen.
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!
Läs mer »Äntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte med flera kända och mindre kända snapsvisor. Klicka på länken för att ladda ner sånghäftet.
Läs mer »En stor, lyxig ost- och lökpaj. Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Läs mer »