Krämig chokladmousse med romganache.

Som avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache.

Krämig chokladmousse med romganache
Barracuda Caribbean Dark 700 ml

Barracuda Caribbean Dark 700 ml

Nederländerna

Systembolaget nr:

806

320,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Krämig chokladmousse med romganache

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad

  • 1/2 dl mjölk

  • 3 dl vispgrädde

  • 1/2 tsk vaniljpulver

  • 100 g hasselnötter

  • 2 dl nutella

  • 1/2 dl vispgrädde

  • 60 g 80% choklad

  • 2 msk rom

Gör så här

    1. Finhacka mjölkchoklad och lägg i en skål tillsammans med mjölken. Smält i ett vattenbad eller på svag värme i micron. Rör om ordentligt så allt blandas. Låt svalna, men inte stelna.

    2. Vispa grädden tjock tillsammans med vaniljpulvret.

    3. Vänd försiktigt i grädden i den avsvalande chokladen. Finhacka hasselnötterna och blanda i dom.

    4. Fyll en spritspåse med chokladmoussen. Spritsa moussen i fina glas eller skålar. Låt stå kallt minst 30 minuter.

    5. Lägg nutella, grädde och hackad choklad i en skål. Smält i ett vattenbad eller på svag värme i micron. Rör om väl så allt blandas. Ha i rommen och rör tills du har en slät och glansig smet. Toppa varje mousseglas med romganachen och strö grovhackade hasselnötter på toppen. Låt stå svalt en stund innan servering.

Barracuda Caribbean Dark 700 ml

320,00 kr


Eftersom desserten innehåller Barracuda Caribbean Dark så passar den även fint att avnjuta till.

Det är en mörk rom med nyanserad, fruktig och något kryddig smak med sötma och tydlig fatkaraktär. Dessutom har den inslag av torkad frukt, knäck, arrak, rostade nötter, vanilj, kardemumma och aprikosmarmelad.

Recept: Linnéa Seidel