Chokladmoussebakelser med mandelbotten.
En dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Läs mer »Som avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache.
200 g mjölkchoklad
1/2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
100 g hasselnötter
2 dl nutella
1/2 dl vispgrädde
60 g 80% choklad
2 msk rom
Finhacka mjölkchoklad och lägg i en skål tillsammans med mjölken. Smält i ett vattenbad eller på svag värme i micron. Rör om ordentligt så allt blandas. Låt svalna, men inte stelna.
Vispa grädden tjock tillsammans med vaniljpulvret.
Vänd försiktigt i grädden i den avsvalande chokladen. Finhacka hasselnötterna och blanda i dom.
Fyll en spritspåse med chokladmoussen. Spritsa moussen i fina glas eller skålar. Låt stå kallt minst 30 minuter.
Lägg nutella, grädde och hackad choklad i en skål. Smält i ett vattenbad eller på svag värme i micron. Rör om väl så allt blandas. Ha i rommen och rör tills du har en slät och glansig smet. Toppa varje mousseglas med romganachen och strö grovhackade hasselnötter på toppen. Låt stå svalt en stund innan servering.
320,00 kr
Eftersom desserten innehåller Barracuda Caribbean Dark så passar den även fint att avnjuta till.
Det är en mörk rom med nyanserad, fruktig och något kryddig smak med sötma och tydlig fatkaraktär. Dessutom har den inslag av torkad frukt, knäck, arrak, rostade nötter, vanilj, kardemumma och aprikosmarmelad.
Recept: Linnéa Seidel
En dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Läs mer »Gör Linnéas krämiga chokladmousse som passar perfekt till ett litet glas madeira.
Läs mer »Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs mer »Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!
Läs mer »