Bryn kycklingfiléerna i lite olja. Krydda med örtsalt. Tag ur kycklingen ur stekpannan och lägg i en ugnsfast form.
Stick i en kökstermometer i den tjockaste delen på en av kycklingfiléerna. Låt kycklingen gå klart i ugnen på 150°C tills innertemperaturen uppnår 70 grader.
Skiva champinjonerna tunt och stek dom i samma stekpanna du stekt kycklingen i. När de fått fin färg, skala och pressa vitlöken och låt den steka med på lägre värme i några minuter. Akta så den inte bränns vid.
Tillsätt vatten och kycklingfond. Låt allt koka upp. Ha i de finhackade örterna och grädden. Låt koka ihop under några minuter. Ha i citronen och rör om.
Lägg sist i de ugnsstekta kycklingfiléerna. Toppa med lite färska örter.
Smaka av såsen med mer salt och citron om så behövs.
Servera pressad potatis, kokt pasta eller ris till kycklinggrytan