Krämig kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater.

Recept på krämig kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater. Perfekt både för fest och vardag.

Kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater
Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

2310

109,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Vet ni vad jag drömmer om? Jo jag drömmer om stora, bullriga italienska familjemiddagar. Med familj och vänner samlade runt ett stort bord, höga skratt, barn som springer runt, en hund som slött ligger och sover under bordet och som kronan på verket; en enorm skål med pasta. Mat som räcker till precis alla!

Jag får för mig att just i dessa ögonblick är allt perfekt. Med alla man tycker om runtomkring sig och god mat i mängder, vad mer kan man begära liksom!

Krämig kycklingpasta:

Ingredienser

  • 750 g färska kycklingfiléer

  • 1/2 dl balsamvinäger

  • 2 röda lökar

  • 2 vitlöksklyftor

  • ca 1 dl pastavatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 3 dl grädde

  • 2 dl finriven parmesan

  • 1/2 dl rött vin

  • salt och svartpeppar

  • färsk basilika

  • 70 g bladspenat

  • 4 port pasta radiatori

  • små kvisttomater

  • balsamvinäger

Gör så här

    1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Häll på balsamvinägern och blanda om.

    2. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken.

    3. Hetta upp en stekpanna och lägg i kycklingen tillsammans med lök och vitlök. Stek tills löken mjuknat och kycklingen fått fin färg.

    4. Tillsätt ca 1 dl av pastavattnet och buljongtärningen. Låt koka tills det mesta av vattnet reducerats. Tillsätt grädde, riven parmesan och vin. Låt allt koka ihop.

    5. Finhacka basilika och vänd i det. Smaka av med salt och peppar.

    6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av allt pastavatten och rör i pastan tillsammans med bladspenaten i såsen. Låt allt koka upp så att pastan suger åt sig av såsen.

    7. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla balsamvinäger över och strö över lite salt. Ugnsbaka i cirka 15-20 minuter i 200°C.

    8. Servera den krämiga kycklingpastan med riven parmesan och ugnsbakade tomater.

    9. Häll upp ett glas rött och låt fredagsmyset börja!

Ruffino Chianti Organic, 750ml

109,00 kr


Och vad passar bättre till den här krämiga kycklingpastan än ett glas rött. Exempelvis ett glas Ruffino Chianti DOCG, som vid det här laget är en kär favorit här hemma! Vinet har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Ett medelfylligt vin som gör sig utmärkt till en krämig kycklingpasta!

Recept: Linnéa Seidel