Pasta med burrata och vårprimörerna ramslök och sparris.
Spänstig och lite småkaxig sparris. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.
Läs mer »En pasta som du enkelt slänger ihop på 30 minuter men som smakar helt otroligt av citron, kronärtskocka, vitlök och burrata. En garanterad succé!
Denna pasta avnjöts i solen till ljudet av fågelkvitter och knoppar som brister. Bättre än så kan det inte bli, eller hur? En pasta du enkelt snor ihop på ca 30 minuter men som smakar som om den krävt massor av arbete. Basilikan, persiljan och citronen ger rätten den rätta smaken. Och burratan tillför extra krämigt, den vill du inte vara utan! Har du inte solroskärnor hemma går det bra att steka på valnötter, hasselnötter eller varför inte pinjenötter. Men solroskärnor är ett gott alternativ till dig som inte kan äta nötter.
2 burkar á 390 g kronärtskockshjärtan
4 vitlöksklyftor
olja
skal från 1 ekologisk citron
salt & svartpeppar
Häll av kronärtskockshjärtana och lägg ut på en plåt. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dom på plåten. Ringla över olja och strö över skal från 1 citron.
Krydda med salt och svartpeppar. Blanda allt väl och ställ in i ugnen på 200°C i cirka 20 minuter eller tills kronärtskockorna börjar få fin färg och vitlöken mjuknat helt.
Tag ut och låt svalna något. Hacka vitlök och kronärtskockor.
2 msk smör
2 dl solroskärnor
2 dl grädde
1 dl pastavatten
1 dl finnriven parmesan
saften från 1/2 citron
färsk persilja
färsk basilika
2 burrataostar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Hetta upp smör i en kastrull och ha i solroskärnorna. Stek tills de börjar få fin färg. Tillsätt grädde och pastavatten. Sänk värmen. Ha i parmesanen, saft från 1/2 citron, de ugnsrostade kronärtskockorna och vitlöken.
Häll av pastan och rör i den i pastasåsen. Späd ev med lite mer pastavatten om det behövs.
Ha upp i tallrikar. Toppa pastan med färsk persilja och basilika. Dela burratan i bitar och lägg på. Ringla över olja och lite svartpeppar. Servera direkt.
309,00 kr
Här rekommenderar vi en sangiovese som har en fin och fruktig doft med inslag av körsbär, fat, mjölkchoklad, jordgubbar samt stråk av lakrits. Smaken är fruktig med inslag av körsbär, blåbär, skogshallon, fat och kryddor. Vinet passar till medelkraftiga kött eller vegetariska anrättningar, men även till pizza och mustiga pastarätter.
Recept: Linnéa Seidel
Spänstig och lite småkaxig sparris. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.
Läs mer »En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.
Läs mer »Vi har påbörjat ett samarbete med det anrika vinföretaget Zonin som har vinegendomar över hela Italien. Framöver släpper vi flera intressanta viner från Zonin.
Läs mer »