Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater och vitlök.

Linnéas utsökta pasta med kyckling bara måste provas nu i höstdunklet. En riktigt krämig pasta med kyckling och riven parmesan kan lysa upp den mörkaste dagen.

Pasta med kyckling
Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

2310

109,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 40 min

Under stressiga kvällar är det himla bra att ha lite lättlagade, men helt fantastiskt goda recept på lager. För visst blir höstmörkret lite lättare att hantera när man har en skål krämig pasta med kyckling och ett supergott vin framför sig!? Bättre start på fredagsmyset finns ju knappast!

Ingredienser

  • 700 g kyckling

  • 1 lök

  • 1 vitlök

  • 1 burk (ca 200 g) soltorkade tomater

  • 1 msk kycklingfond

  • 1 dl vitt vin

  • 3 dl grädde

  • 1 påse (65 g) babyspenat

  • salt & svartpeppar

  • 4 port valfri pasta

  • riven parmesan

Gör så här

    1. Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna i en klick smör.

    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dom steka med kycklingen.

    3. Strimla de soltorkade tomaterna och rör i tillsammans med kycklingfond och vitt vin.

    4. Reducera vätskan tills du har cirka hälften kvar. Tillsätt då grädde och låt koka samman till en tjock sås.

    5. Ha till sist i spenaten och smaka av med salt och svartpeppar.

    6. Koka pastan enligt anvisningarna och rör ner den i såsen. Riv rikligt med parmesan över.

    7. Låt fredagsmyset börja!

Vintips till krämig pasta med kyckling

Ruffino Chianti Organic, 750ml

109,00 kr


Till den här utsökta pastan med kyckling tycker jag ni ska ta och hälla upp ett glas Ruffino Chianti. En medelfyllig italienare med smak av körsbär, hallon, örter och lakrits. Perfekt att njuta av till en lättare pastarätt och blir det något över av vinet efter middagen passar det utmärkt till en god bit ost i soffan efter maten

Recept: Linnéa Seidel