Krämig thaigryta med tofu, grönsaker och röd curry.

Vårt recept på en utsökt thaigryta med tofu, massa grönsaker och hetta från röd curry.

Krämig thaigryta med tofu, grönsaker och röd curry
logo

4 portioner

logo

0 h 35 min

Prova vårt recept på en utsökt thaigryta med röd curry. Vi ger även dryckesförslag till starkare rätter som denna, vilka annars kan vara ganska knepiga att matcha vin med.

Krämig thaigryta med röd curry

Ingredienser

  • 1 paket hård tofu (eller kyckling)

  • 4 tsk röd currypasta

  • 5 cm färsk ingefära

  • ½ röd chili

  • 2 burkar ekologisk kokosmjölk

  • 1 paprika

  • 100 g sugar snaps

  • 1 broccolibukett

  • 1 zucchini

  • 1 lime

  • Limeblad

  • Färsk koriander

  • Soja

  • Salt

Gör så här

    1. Tärna tofun och hacka ingefära och chilin fint.

    2. Stek i lite olja tillsammans med currypastan i en stor stekpanna. Vänd tofun emellanåt så den får stekyta på alla sidor.

    3. Häll i kokosmjölken, strö över lite limeblad och pressa i juice från ca halva limen och rör om.

    4. Skär zucchini, sugar snaps, broccoli och paprika i lagom stora bitar och lägg i stekpannan.

    5. Hacka koriander och häll i soja efter tycke och smak. Salta eventuellt.

    6. Servera thaigrytan med ris eller nudlar, några trevliga salladsblad och gärna en klyfta lime.

Vintips till kryddig thaigryta: