Wichudaporn berättar hur du lagar snabb och genuin thaimat.
Wichudaporn blev känd när hon kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2019. Nu är hon aktuell med sin andra kokbok "Thai på 30 minuter" där du får lär dig att laga genuin thailändsk mat.
Läs mer »Vårt recept på en utsökt thaigryta med tofu, massa grönsaker och hetta från röd curry.
Prova vårt recept på en utsökt thaigryta med röd curry. Vi ger även dryckesförslag till starkare rätter som denna, vilka annars kan vara ganska knepiga att matcha vin med.
1 paket hård tofu (eller kyckling)
4 tsk röd currypasta
5 cm färsk ingefära
½ röd chili
2 burkar ekologisk kokosmjölk
1 paprika
100 g sugar snaps
1 broccolibukett
1 zucchini
1 lime
Limeblad
Färsk koriander
Soja
Salt
Tärna tofun och hacka ingefära och chilin fint.
Stek i lite olja tillsammans med currypastan i en stor stekpanna. Vänd tofun emellanåt så den får stekyta på alla sidor.
Häll i kokosmjölken, strö över lite limeblad och pressa i juice från ca halva limen och rör om.
Skär zucchini, sugar snaps, broccoli och paprika i lagom stora bitar och lägg i stekpannan.
Hacka koriander och häll i soja efter tycke och smak. Salta eventuellt.
Servera thaigrytan med ris eller nudlar, några trevliga salladsblad och gärna en klyfta lime.
Wichudaporn blev känd när hon kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2019. Nu är hon aktuell med sin andra kokbok "Thai på 30 minuter" där du får lär dig att laga genuin thailändsk mat.
Läs mer »Vår dryckesexpert lär dig att välja vin till thailändsk mat och ger tips på viner i olika prisklasser till kökets olika smakinriktningar.
Läs mer »Linnéa har tagit fram en förrätt som passar perfekt för den som vill värma sig i vinter. Går lika bra att servera som huvudrätt tillsammans med ris eller glasnudlar.
Läs mer »