Kycklinggryta med parmesan och soltorkade tomater.

Härlig kycklinggryta gjord med färskost, pesto på soltorkade tomater och parmesan som är enkel att laga. Perfekt till ett glas cabernet sauvignon från Australien.

Kycklinggryta med parmesan och soltorkade tomater serverat på matbord
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

au

Systembolaget nr:

687308

215,00 kr


logo

4

logo

0 h 40 min

Idag serverar jag en enkel kycklinggryta med massor av smak som passar perfekt att göra nu under hösten. Jag älskar att göra grytor med färskost som bas. Det ger en fin syra och ofta behöver man inte ens reda av såsen, den tjocknar ändå. Men upplever du att den inte tjocknat tillräckligt går det såklart bra att röra ut lite mjöl i en skvätt mjölk och ha i. Idag använde jag en naturell färskost eftersom jag kryddade upp grytan med pesto på soltorkade tomater. Men det är också jättegott att ta en smaksatt färskost. Det är enkelt, men ger massor av smak till grytan. Här hemma brukar varianten med färska örter och vitlök vara poppis. Den rivna osten ger både sälta och djup till grytan.

Kycklinggryta med parmesan och soltorkade tomater:

Ingredienser

  • 700 g kyckling

  • 2 vitlökar

  • 1 gul lök

  • smör att steka i

  • 2 msk röd pesto på soltorkade tomater

  • 200 g färskost

  • 3 dl mjölk

  • 1 tsk soja

  • 1 kycklingbuljongtärning

  • 2 dl finriven parmesanost

  • 140 g oliver

  • salt & svartpeppar

Gör så här

    1. Skär kycklingen i bitar och stek i omgångar i en gryta

    2. Ha i all brynt kyckling i grytan. Skala och finhacka vitlök, skär löken i bitar. Låt detta steka med kycklingen. Tillsätt pesto och låt allt steka några minuter.

    3. Tillsätt färskost och mjölk, låt allt koka upp. Ha sedan i soja och buljong. Låt grytan koka i cirka 15 minuter eller tills kycklingen är helt klar.

    4. Blanda i riven parmesan och oliver, smaka av med salt och peppar.

Tillbehör:

Ingredienser

  • 2 blad grönkål

  • 1 dl solroskärnor

  • olja

  • flingsalt

  • ris

Gör så här

    1. Repa grönkålen och skär den i små bitar. Stek grönkål och solroskärnor i lite olja tills grönkålen blir krispig. Strö över flingsalt.

    2. Servera kycklinggrytan med kokt ris. Toppa med stekt grönkål och solroskärnor.

Vintips till kycklinggrytan:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

215,00 kr


Servera ett glas cabernet sauvignon från Australien till kycklinggrytan. Ett medelfyllig vin med kryddig och generös smak med toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits.

Lövbiffsgryta i stekpanna på bord med ris och salt.

Snabblagad lövbiffsgryta.


Grytor och långkok hör hösten till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta!t!

Läs mer »