Mustig älggryta med rotfrukter, lingon och stekt svartkål.
I Linnéas älggryta trängs olika rotfrukter, fina bitar av älg och lingon. Grytan toppas med frasig, smörstekt svartkål.
Läs mer »Härlig kycklinggryta gjord med färskost, pesto på soltorkade tomater och parmesan som är enkel att laga. Perfekt till ett glas cabernet sauvignon från Australien.
Idag serverar jag en enkel kycklinggryta med massor av smak som passar perfekt att göra nu under hösten. Jag älskar att göra grytor med färskost som bas. Det ger en fin syra och ofta behöver man inte ens reda av såsen, den tjocknar ändå. Men upplever du att den inte tjocknat tillräckligt går det såklart bra att röra ut lite mjöl i en skvätt mjölk och ha i. Idag använde jag en naturell färskost eftersom jag kryddade upp grytan med pesto på soltorkade tomater. Men det är också jättegott att ta en smaksatt färskost. Det är enkelt, men ger massor av smak till grytan. Här hemma brukar varianten med färska örter och vitlök vara poppis. Den rivna osten ger både sälta och djup till grytan.
700 g kyckling
2 vitlökar
1 gul lök
smör att steka i
2 msk röd pesto på soltorkade tomater
200 g färskost
3 dl mjölk
1 tsk soja
1 kycklingbuljongtärning
2 dl finriven parmesanost
140 g oliver
salt & svartpeppar
Skär kycklingen i bitar och stek i omgångar i en gryta
Ha i all brynt kyckling i grytan. Skala och finhacka vitlök, skär löken i bitar. Låt detta steka med kycklingen. Tillsätt pesto och låt allt steka några minuter.
Tillsätt färskost och mjölk, låt allt koka upp. Ha sedan i soja och buljong. Låt grytan koka i cirka 15 minuter eller tills kycklingen är helt klar.
Blanda i riven parmesan och oliver, smaka av med salt och peppar.
2 blad grönkål
1 dl solroskärnor
olja
flingsalt
ris
Repa grönkålen och skär den i små bitar. Stek grönkål och solroskärnor i lite olja tills grönkålen blir krispig. Strö över flingsalt.
Servera kycklinggrytan med kokt ris. Toppa med stekt grönkål och solroskärnor.
239,00 kr
Servera ett glas cabernet sauvignon från Australien till kycklinggrytan. Ett medelfyllig vin med kryddig och generös smak med toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits.
Recept: Linnéa Seidel
I Linnéas älggryta trängs olika rotfrukter, fina bitar av älg och lingon. Grytan toppas med frasig, smörstekt svartkål.
Läs mer »Grytor och långkok hör vinterhalvåret till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta. Perfekt vardagsmat!
Läs mer »Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.
Läs mer »Linnéa bjuder på en härligt krämig pasta med tärnad aubergine, karamelliserad lök och entrecôte som passar riktigt bra till ett mulligt rött vin.
Läs mer »