Att välja vin till olika rätter på kyckling.
Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Supergod kycklingsallad som både mättar och imponerar på sällskapet! Servera med ett glas Cava och du har en mycket somrig middag!
Den senaste tiden har jag stiftat bekantskap med en ny svamp, nämligen kastanjechampinjonen. Den ser ut som en champinjon i formen men har exakt samma färg som en kastanj. Otroligt vacker och väldigt god. Så när jag fick se att det fanns små, små mini-varjanter av den här svampen i mataffären var det kört. Jag var bara tvungen att få skapa ett recept med de här fantastiska små svamparna! Och det fick jag. Nämligen en sådan där perfekt sallad som är uppiggande, fräsch, god och mättande.
Till mina små söta svampar som jag så klart smörstekte, tillagade jag den möraste kyckling du kan tänka dig. Inte torr och tråkig någonstans, utan den blev precis sådär mör som man vill att kyckling ska vara. Knepet är att först steka kycklingen hastigt i en het stekpanna, sedan låta den bli färdiglagad i ugnen och allra sist låta den vila under folie. Då blir den som allra bäst!
4 kycklingfiléer
flingsalt
svartpeppar
balsamvinäger
ca 400 g kastanjechampinjoner
smör att steka i
salt
2 stora päron
100 g valnötter
1 avokado
1 gurka
1 påse bladsallad
färska jordgubbar
balsamvinäger
Börja med att salta, peppra och slå över lite balsamvinäger över kycklingfiléerna. Stek dom hastigt i en het panna så de får fin färg på båda sidorna.
Värm ugnen till 220 °C och lägg kycklingen i en ugnsfast form. Ugnsbaka i ca 20 minuter och täck sedan formen med folie och låt stå 10 minuter. Skär sedan upp varje kycklingfilé i skivor.
Stek under tiden champinjonerna i en klick smör, salta och ställ åt sidan.
Skiva päronen i tunna skivor och stek på medelvärme tills de börjar bli genomskinliga. Tärna avokadon och strimla gurkan fint.
Fördela sallad på ett stort fat, lägg på päron, svamp, kyckling, gurka och avokado. Krossa valnötter och strö över. Halvera jordgubbar och strö över kycklingsalladen. Avsluta med att ringla över en god balsamvinäger.
Häll upp ett glass bubblande cava, servera kycklingsalladen och fredagsmyset kan börja!
119,00 kr
Till min härliga kycklingsallad passar ett glas Cava alldeles utmärkt! Ett glas Faustino Cava Brut, en frisk men mogen cava med ungdomlig smak och lätt brödighet.
Recept: Linnéa Seidel
Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Recept på en smakrik kycklingsallad med smak av ingefära, chili och jordnötter.
Läs mer »Sommarens godaste kycklingsallad serveras här med färska blåbär, färska aprikoser tillsammans med en supergod getostkräm.
Läs mer »Linnéa har gjort en fantastisk kycklingsallad med honungsmarinerad kyckling, inlagd rättika, majs, nektariner och grillad sparrispotatis.
Läs mer »Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala.
Läs mer »