Här hittar du alla våra svampbaserade recept med tillhörande vintips.
Lyckats hitta lite av skogens guld - kantareller? Grattis! Då kan vi rekommendera det här härliga receptet med salsiccia och pecorinoost.
Läs merHar du hittat karljohanssvamp på skogsturen? Grattis! Då tipsar vi om detta enkla men goda recept på pasta med karljohanssvamp, vitt vin och parmesan.
Läs merVill du grilla något vegetariskt men har tröttnat på halloumin kan vi starkt rekommendera dessa portabelloburgare istället! Här med smakfull topping av blåmögelost och karamelliserad lök.
Läs merBland det enklaste och godaste du kan göra med dina kantareller är en klassisk, gräddig kantarelltoast. Här är ett enkelt recept som passar finfint till förrätt eller lättare lunch.
Läs merDen här veckan lagar Linnéa stekt gös, med silkeslen potatispuré och smörstekta kantareller som fått fint sällskap av purjolök.
Läs merSvamplyckan blir extra stor när man hittar ett sånt här recept att använda svampen till! Här blandas sensommarens bästa smaker på ett ypperligt sätt och vi skålar gärna in middagen i ett glas svalt vin från Bourgogne.
Läs merEn vegetarisk lasagne behöver absolut inte vara tråkig! Här är en otroligt smakrik variant med taleggio och svamp bland annat.
Läs merStefan Ekengren är aktuell med nya kokboken "Potatis" som innehåller cirka 90 recept med vår mest älskade knöl! Här delar han ett av recepten och lär oss göra hemgjord gnocchi.
Läs merVår dryckesexpert Mats har återigen stått vid spisen och skräddarsytt ett recept på marinerad lammytterfilé som serveras med skivad bakpotatis/aubergine samt både rödvinssås och murkelsås.
Läs merStrudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé eller pinot noir.
Läs merLinnéa har lagat en krämig men samtidigt fräsch kycklinggryta med svamp som fått smak av färska örter och citron.
Läs merLinnéa bjuder på lyxig snabbmat - tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel.
Läs merLinnéa bjuder på ett smarrigt tilltugg till bubbel i form av filodegsrullar med fetaostfyllning och en ljuvlig vitlöksdipp. Servera rullarna med en bubblig crémant från Bordeaux.
Läs merLinnéa har gjort en riktig god och höstig gryta med fläskfilé, champinjoner och kabanoss som kan serveras med både ris, potatis eller bröd.
Läs merMartin Nordin visar ett otroligt gott recept på vit pizza med svamp, syrad gul tomatsås och pumpa från sin kokbok "Laga Svamp". Dags att göra hemgjord pizza!
Läs merHär får du ett gott och krämigt recept på svamprisotto gjord på karljohanssvamp och cashewsmör från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs merEtt krämigt och gott recept på svamppasta från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs merLjuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs merMartin och Lisa visar här sitt underbara recept på en italiensk svamprisotto som toppas med parmesan och prosciutto.
Läs merLinnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.
Läs merEn vegansk boeuf bourguignon där grytan får sin mustighet från belugalinser, kastanjechampinjoner och rotfrukter.
Läs merEn härligt gräddig höstgryta med vilt och svamp från Madeleine Landleys nya bok Grytor. Se recept på hennes jägargryta med skogschampinjoner och lingon här.
Läs merEn stor, lyxig ost- och lökpaj. Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Läs merMan behöver inte ta på sig spenderbyxorna och ge sig ut på stjärnbeströdda lyxkrogar för att få en stor smakupplevelse. Här en gourmétmiddag för liten peng.
Läs merLinnéa lindar oxfilén med parmaskinka och serverar med en smakrik svamp- & tryffelkräm och hasselbacksrödbetor med brynt smör.
Läs merLinnéa har smaksatt sin risotto med vin, trattkantareller, Västerbottensost, rödbetor och pumpa. Till det har hon ugnsbakat en bit dovhjort och serverar ett kryddigt rödvin.
Läs merLagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie!
Läs merViggo bjuder på sitt enklaste pastarecept, en härlig spaghetti carbonara med mycket smak och en twist.
Läs mer