Grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa.
Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer »Labneh är en specialitet från Mellanöstern som gärna serveras med en bit bröd. Här får populära Beirut Cafés recept på den krämiga yoghurtsåsen.
Labneh är en specialitet från Mellanöstern som gärna serveras med en bit bröd. Det här härliga receptet är skapat av Beirut Café och kommer från boken "Mat för Gudar".
1 liter naturell yoghurt
½ tsk salt
½ tsk torkad mynta
½ tsk paprikapulver
Olivolja
Gurkskivor
Svarta oliver
Häll upp yoghurten i ett melittafilter och låt vasslen rinna av under minst ett par timmar.
Blanda ned salt, mynta och paprikapulver.
Häll upp i en serveringsskål och gör en liten sjö av olivolja.
Garnera med gurkskiva och svarta oliver.
119,00 kr
Aveleda Loureiro passar utmärkt till den här typen av rätter. Vinet har en fräsch och fruktig doft med inslag av lime, lagerblad, grillad citron och vita blommor. Smaken är torr, frisk och fruktig med fina toner av lime, blommor, passionsfrukt, våt sten samt ett stråk av citruszest.
Recept: Beirut Café
Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer »Ett stort fat med gratinerade havskräftor, hemgjord aioli, ett gott surdegsbröd och ett välkylt glas vitt vin på druvan Alvarinho. En riktigt lyxig sommarmiddag!
Läs mer »Linnéa bjuder på ett smarrigt tilltugg till bubbel i form av filodegsrullar med fetaostfyllning och en ljuvlig vitlöksdipp. Servera rullarna med en bubblig crémant från Bordeaux.
Läs mer »Härliga lammfärsbiffar som du allra helst grillar, men självklart går de att tillaga i ugnen också. Servera med couscous och myntasås!
Läs mer »