Labneh – krämig yoghurtsås kryddad med mynta.
Labneh är en specialitet från Mellanöstern som gärna serveras med en bit bröd. Här får populära Beirut Cafés recept på den krämiga yoghurtsåsen.
Labneh är en specialitet från Mellanöstern som gärna serveras med en bit bröd. Det här härliga receptet är skapat av Beirut Café och kommer från boken "Mat för Gudar".
Labneh med mynta
Ingredienser
1 liter naturell yoghurt
½ tsk salt
½ tsk torkad mynta
½ tsk paprikapulver
Olivolja
Gurkskivor
Svarta oliver
Gör så här
Häll upp yoghurten i ett melittafilter och låt vasslen rinna av under minst ett par timmar.
Blanda ned salt, mynta och paprikapulver.
Häll upp i en serveringsskål och gör en liten sjö av olivolja.
Garnera med gurkskiva och svarta oliver.
Vintips till labneh:
Aveleda Loureiro
119,00 kr
Aveleda Loureiro passar utmärkt till den här typen av rätter. Vinet har en fräsch och fruktig doft med inslag av lime, lagerblad, grillad citron och vita blommor. Smaken är torr, frisk och fruktig med fina toner av lime, blommor, passionsfrukt, våt sten samt ett stråk av citruszest.
Gratinerade havskräftor med hemgjord aioli.
Filodegsrullar - perfekt tilltugg till bubbel.
Linnéa bjuder på ett smarrigt tilltugg till bubbel i form av filodegsrullar med fetaostfyllning och en ljuvlig vitlöksdipp. Servera rullarna med en bubblig crémant från Bordeaux.
Läs mer »