Påsksallad med varmrökt lax och primörer.
Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs mer »I påsk bjuder vi på en härlig lammrostbiff med råstekt potatis, portabello och gräddig rödvinssås med tranbär. Receptet med tillhörande vintips hittar du här.
Jag steker alltid köttet i en ugnsfast stekpanna, då kan köttet gå klart i ugnen i samma stekpanna som jag steker det i. Köttsaften som sedan är kvar i stekpannan blir en perfekt bas till såsen.
4 bitar lammrostbiff
salt & svartpeppar
smör att steka i
Tag fram köttet ur kylen och låt det ligga i rumstemperatur minst en timme.
Torka det helt torrt och krydda med salt och peppar.
Stek köttet runt om tills det fått fin yta.
Stick i en kökstermometer i den tjockaste delen på lammet.
Värm ugnen till 175°C och tillaga köttet i ugnen tills det uppnår en innertemperatur av 55°C. Tag ut och linda in i folie. Låt vila minst 15 minuter.
600 g potatis
smör
salt & svartpeppar
2 stjälkar salladslök
Skär potatisen i bitar och stek dem mjuka i en stekpanna med smör.
Skiva salladslöken och låt den steka med på slutet.
200 g portobellosvamp
smör att steka i
salt
Skiva svampen tunt och stek den i rikligt med smör.
Salta.
1 schalottenlök
smör att steka i
4 dl rödvin
2 dl grädde
2 msk viltfond
sky från stekpanna
2 msk tranbär
2 tsk socker
2 tsk maizena-redning
Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i en kastrull med lite smör.
Tillsätt rödvin och låt det reduceras till hälften.
Tillsätt grädde, viltfond och sky från stekpannan du stekt köttet i.
Ha i tranbär.
Smaka av med lite socker.
Rör ut maizena i lite mjölk och blanda i det i såsen. Låt den småkoka tills såsen tjocknar.
Servera den råstekta potatisen med svamp, uppskuren lammrostbiff och gräddig rödvinssås med tranbär.
119,00 kr
Till Linnéas lammrostbiff rekommenderar vi denna barbera från Piemonte. Vinet bjuder på en medelfyllig, fruktig och fint balanserad smak med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt.
279,00 kr
I en något högre prisklass hittar du denna härliga Châteauneuf-du-Pape från Xavier Vignon. Ett vin som gifter sig väl med lamm och bjuder på en fyllig och komplex smak med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.
Recept: Linnéa Seidel
Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs mer »Underbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.
Läs mer »Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Läs mer »Istället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Läs mer »En dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Läs mer »