Krustader med äggröra och löjrom.
Inled påskfirandet med bubbel och plockmat! Här tipsar vi om krispiga krustader som fylls med äggröra och toppas med lyxig löjrom.
Läs mer »Påsklammet går att variera hur mycket som helst. Till årets påskmiddag har Linnéa lagat lammstek som serveras med en läcker örtsås och söta potatisbakelser.
En härlig lammstek med goda tillbehör förgyller påskmiddagen. Hur väl tillagad du vill ha din stek väljer du själv. Vid ca 58 grader är den blodig, 60 grader medium och 70 grader välstekt.
Kom ihåg att köttet stiger någon grad när det får vila, så ta ut det när det är någon grad under önskat resultat.
1 urbenad lammstek
steksnöre
3 vitlöksklyftor
färska, blandade örter (timjan, rosmarin och persilja ex)
Torka steken helt torr och bind ihop den med steksnöre.
Skala och krossa vitlöken. Finhacka vitlök och örter.
Rulla lammsteken i örter och vitlök. Bryn steken i lite smör tills den fått fin färg runt om.
Värm under tiden ugnen till 125°C. Tillaga lammsteken i ugnen till önskad tillagningsgrad. Låt steken vila i 15 minuter innan du serverar den.
400 g urkärnade gröna oliver
1 vitlöksklyfta
1 dl blandade örter
ca 1 dl olivolja
salt
Lägg oliver, vitlök, örter och olja i en mixer.
Mixa till önskad konsistens och smaka av med salt.
Bred örttapenaden över den varma steken. Servera ev. överbliven tapenade på sidan om.
ca 1 kg potatis
100 g smör
2 vitlöksklyftor
färsk timjan och persilja
salt
2 dl riven, vällagrad ost
Skala och skiva potatisen tunt, gärna med en mandolin eller liknande. Smält smöret och blanda i pressad vitlök, finhackade örter och salt.
Häll detta över den skivade potatisen och blanda väl.
Smörj en muffinsform noga med smör. Stapla potatisskivorna i muffinsformen.
Baka potatisen i 200°C i cirka 40 minuter, tag ut och strö över den rivna osten. Tillaga i ytterligare 20 minuter eller tills potatisen är helt klar och osten fått fin färg. Känn efter med en provsticka.
250 g grön sparris
ca 300 g späda morötter
1 knippe salladslök
250 g pak choi
olja
salt
1 ekologisk citron
Skär bort den träiga delen av sparrisen och dela dem på längden. Skär bort blasten på morötterna och dela dem. Bryt loss bladen från kålen.
Blanda sparris, morötter, salladslök och pak choi på en plåt. Ringla över olja och salt. Blanda väl och tillaga i 200°C varm ugn i cirka 20 minuter.
Riv det yttersta skalet av citronen över de varma primörerna.
95,00 kr
Ett vin med fruktig smak där du hittar inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Serveras vid 16-18°C, med fördel till grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter. Förpackat i klimatsmart och praktisk PET-flaska.
149,00 kr
Nyanserad, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, viol, rostade ekfat, kaffe och cederträ. Fyllig, fruktig, rik och nyanserad smak med väl integrerade fat och mogna, avrundade tanniner, inslag av svarta vinbär, plommon, choklad och kaffe. Lång, nyanserad eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Inled påskfirandet med bubbel och plockmat! Här tipsar vi om krispiga krustader som fylls med äggröra och toppas med lyxig löjrom.
Läs mer »Ingen påsk utan sill! Här har Linnéa gjort en frisk och smakrik sill som får smak av citrus och dill, samt lite sting av pepparrot.
Läs mer »Den här vackra skaldjursskapelsen passar lika bra till påsk som till midsommar eller varför inte till kräftskivan. Kom ihåg att man äter med ögonen också, så lägg lite extra kärlek på dekorationen!
Läs mer »Avsluta påskmiddagen med något gott och sött. Här har Linnéa visat hur du kan göra din rulltårta till en festlig påskdessert med rätt dekorationer!
Läs mer »