Nyanserad, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, viol, rostade ekfat, kaffe och cederträ. Fyllig, fruktig, rik och nyanserad smak med väl integrerade fat och mogna, avrundade tanniner, inslag av svarta vinbär, plommon, choklad och kaffe. Lång, nyanserad eftersmak.
Produktion
Druvorna kommer från vingårdar i Stellenbosch belägna i Simonsberg, Devon Valley och Heldeberg. Jordmånen är Tukulu, Clovelly, Hutton och Oakleaf. 51% cabernet sauvignon, 29% merlot, 9% malbec, 8% petit verdot och 3% cabernet franc..Jäsning ägde rum i öppna jäskar med daglig överpumpning och nedtryckning av skalmassan. Den primära jäsningen tog 7 dagar, följt av en 10-21 dagars macerationsperiod. Malolaktisk jäsning ägde rum på fat. Vinet har lagrats i 18 månader på franska ekfat. 40 % av faten var nya och resterande del 1-2 år gamla.