Kikärtsgryta med kyckling.
Sätt smak på vintern med en riktigt god kikärtsgryta som serveras med kyckling som du tillagar på ditt favoritsätt.
Läs mer »Laga en smakrik och kryddstark chili för att värma dig i kylan. Här har Linnéa gjort ett recept på chili (eller chilli) på högrev som fått stå och puttra länge.
Chili på högrev. Så opretentiös. Men det kan precis lika gärna bli en riktig pangmiddag! Servera med lite ris en vanlig torsdag, eller gå loss på alla tillbehör du älskar och gör en härlig lördagsmiddag av det.
Känn dig fri att tillsätta en burk av favoritbönorna i chilin om du känner för det. Men jag gillar den här basic-varianten. Men den behöver alltid smakas upp med lite mer kakao, kanske lite chili och så salt och peppar innan servering.
/Linnéa
800 g högrev
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 stjälkar selleri
3 msk paprikapulver
chiliflakes efter smak
2 msk kakao
1 dl tomatpuré
3 msk oxfond
500 g passerade tomater
2 msk balsamvinäger
salt & svartpeppar
ev vatten att späda med
Skär högreven i lagom stora grytbitar. Bryn i omgångar i en gryta. Tag ur köttet.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök på medelvärme tills den mjuknat helt.
Skiva sellerin fint och blada i den. Tillsätt paprikapulver, lite chiliflakes och kakao. Stek på medelvärme två minuter. Ha sedan i tomatpuré och oxfond. Fortsätt steka ytterligare någon minut.
Tillsätt sedan passerade tomater. Låt allt koka ihop. Tillsätt det brynta köttet. Låt grytan puttra på medelvärme i minst 2 timmar.
Smaka av med mer kakao, chili, en skvätt balsamvinäger, salt och peppar. Känns såsen för tjock kan du spä ut den med en liten skvätt vatten.
Toppa med massor av färsk persilja.
gräddfil
ris
tortillabröd
persilja
chili
majs
tomater
79,00 kr
Till denna mustiga högrevschili passar ett fruktigt och fylligt vin som Espacio Syrah. Vinet har en inbjudande doft med inslag av svarta vinbär, blåbär, plommon, kryddor viol, örter och vanilj. I smaken finner du trevliga toner av svarta vinbär, blåbär, plommon, kryddor, viol, örter och vanilj.
Recept: Linnéa Seidel
Sätt smak på vintern med en riktigt god kikärtsgryta som serveras med kyckling som du tillagar på ditt favoritsätt.
Läs mer »En vegansk viltgryta från Gustav Johanssons nya kokbok Vegansk Hemkunskap.
Läs mer »Sandra Mastio bjuder på riktigt lyxig högrev med örtbakade druvor som serveras med ett gott rosmarinbröd.
Läs mer »Dröm dig bort till ett soligt Spanien och smaksätt grytan med vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sist, vita bönor som ger en härlig smak och fyllighet.
Läs mer »