Lax med parmesangratinerad sötpotatis och aioli.
En fantastisk rätt till fredagsmyset med lax, vitlök och ugnsbakad sötpotatis.
Läs mer »Grilla burgare hör sommaren till och det finns många varianter att välja mellan. För en nyttigare variant, gör vår laxburgare med nordisk touch. Superenkel och fantastiskt god!
500 g laxfilé
1/2 gul lök
3 msk hackad dill
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Ta bort skinnet på laxen och rensa den på ben. Mixa laxen grovt.
Skala och finhacka gullöken.
Blanda ihop laxen med hackad lök och dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.
Grilla (eller stek) burgarna i ca fyra minuter på varje sida.
100 g färskost
1 dl turkisk yoghurt
rivet skal från 1/2 citron
flingsalt
nymald peppar
Blanda samtliga ingredienser till citroncrèmen och smaka av med salt och peppar.
gurka
skivad lök (valfri sort)
sallad
tomat
bröd (gärna lätt grillat)
Bred lite citroncrème på brödet i botten. Lägg på burgare, sallad och tomat. Toppa med skivad gurka, en stor klick citroncrème och skivad lök.
Smaklig spis!
91,00 kr
Las Moras Reserve Chardonnay klimatvänlig och lätt PET-flaska passar perfekt till picknicken och smakar bra till exempelvis pastasalladen. Vinet är torrt med en fräsch smak och en lätt fet textur. Här hittar du inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
En fantastisk rätt till fredagsmyset med lax, vitlök och ugnsbakad sötpotatis.
Läs mer »Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.
Läs mer »Gravad lax med hovmästarsås passar precis lika bra till jul, påsk och midsommar. Eller när som helst bara för att det är så gott!
Läs mer »Ett somrigt recept på grillad lax som paras ihop med en sallad baserad på jordgubbar, melon, fetaost och oliver. Passar utmärkt ihop med ett glas rosévin.
Läs mer »