Lättlagad laxburgare med citroncrème.

Grilla burgare hör sommaren till och det finns många varianter att välja mellan. För en nyttigare variant, gör vår laxburgare med nordisk touch. Superenkel och fantastiskt god!

Laxburgare
logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Laxburgare

Ingredienser

  • 500 g laxfilé

  • 1/2 gul lök

  • 3 msk hackad dill

  • 1 ägg

  • 1 tsk salt

  • 1 krm peppar

Gör så här

    1. Ta bort skinnet på laxen och rensa den på ben. Mixa laxen grovt.

    2. Skala och finhacka gullöken.

    3. Blanda ihop laxen med hackad lök och dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.

    4. Grilla (eller stek) burgarna i ca fyra minuter på varje sida.

Citroncrème

Ingredienser

  • 100 g färskost

  • 1 dl turkisk yoghurt

  • rivet skal från 1/2 citron

  • flingsalt

  • nymald peppar

Gör så här

    1. Blanda samtliga ingredienser till citroncrèmen och smaka av med salt och peppar.

Till servering

Ingredienser

  • gurka

  • skivad lök (valfri sort)

  • sallad

  • tomat

  • bröd (gärna lätt grillat)

Gör så här

    1. Bred lite citroncrème på brödet i botten. Lägg på burgare, sallad och tomat. Toppa med skivad gurka, en stor klick citroncrème och skivad lök.

    2. Smaklig spis!

Vin till laxburgaren:

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, 750ml PET-flaska

91,00 kr


Las Moras Reserve Chardonnay klimatvänlig och lätt PET-flaska passar perfekt till picknicken och smakar bra till exempelvis pastasalladen. Vinet är torrt med en fräsch smak och en lätt fet textur. Här hittar du inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.