Lättlagad laxburgare med citroncrème.
Grilla burgare hör sommaren till och det finns många varianter att välja mellan. För en nyttigare variant, gör vår laxburgare med nordisk touch. Superenkel och fantastiskt god!
Laxburgare
Ingredienser
500 g laxfilé
1/2 gul lök
3 msk hackad dill
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Ta bort skinnet på laxen och rensa den på ben. Mixa laxen grovt.
Skala och finhacka gullöken.
Blanda ihop laxen med hackad lök och dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.
Grilla (eller stek) burgarna i ca fyra minuter på varje sida.
Citroncrème
Ingredienser
100 g färskost
1 dl turkisk yoghurt
rivet skal från 1/2 citron
flingsalt
nymald peppar
Gör så här
Blanda samtliga ingredienser till citroncrèmen och smaka av med salt och peppar.
Till servering
Ingredienser
gurka
skivad lök (valfri sort)
sallad
tomat
bröd (gärna lätt grillat)
Gör så här
Bred lite citroncrème på brödet i botten. Lägg på burgare, sallad och tomat. Toppa med skivad gurka, en stor klick citroncrème och skivad lök.
Smaklig spis!
Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter
242,00 kr
Till laxburgare passar detta chardonnayvin utmärkt. Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
De bästa vinerna till lax.
Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.
Läs mer »Gravad lax med hovmästarsås.
Gravad lax med hovmästarsås som är enkel att laga och lika god året om. Passar utmärkt i sällskap med ett glas ljus rosé från Languedoc.
Läs mer »