Rött vin till fisk - funkar det?
I många fall är det minst lika bra med rosé eller rött vin till fisk. Dryckesexpert Mats guidar och ger 5 tips på rött vin till olika fiskrätter.
Läs mer »En smakrik rätt med härliga färger och som ger en långvarig mättnad tack vare de rostade rotfrukterna. Lax i ugn med pesto är både en ljuvlig smakkombination och bidrar med nyttiga fetter.
En smakrik rätt med härliga färger och som ger en långvarig mättnad tack vare de rostade rotfrukterna. Lax i ugn med pesto är både en ljuvlig smakkombination och bidrar med nyttiga fetter.
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 dl finriven parmesanost
1 1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät pesto.
2 morötter
2 palsternackor
2 potatisar
2 rödlökar
½ litet vitkålshuvud
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala morötter, palsternacka och potatis och skär i klyftor.
Lägg på en plåt och blanda runt med salt, peppar, krossade vitlöksklyftor och olja.
Ställ in i ugnen i 20 minuter.
Ansa vitkålen och skala löken. Skär löken i klyftor och kålen i tärningar.
Ta ut plåten från ugnen och lägg på vitkål och lök. Blanda runt.
Ställ in plåten med alla rotfrukter i ugnen igen och fortsätt rosta i 20 minuter.
800 g färsk lax
1 citron, skal och saft
salt och svartpeppar
Lägg laxen på en plåt och krydda laxen med salt, peppar och citron. Gnid in kryddorna i laxen och låt helst dra i 30 min (medan rotfrukterna är i ugnen).
Bred på ett lager av din pesto ovanpå laxfiléerna och ställ in plåten med lax i ugnen på 225 grader i 20 min (ev. samtidigt som rotfrukterna).
Servera laxen tillsammans med rotfrukterna och peston som blev över i en skål.
214,00 kr
CHILL OUT Chardonnay från Australien är ett medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, honung samt viss smörighet. De smöriga tonerna och dess inslag av citrus passar riktigt bra till denna lax!
341,00 kr
Planeta Chardonnay är ett landmärke för italienska chardonnay-viner. Vinet har en stor ädel doft där ekfaten gör sig mycket påminda i vinets ungdom för att senare integreras helt. Smak av citrus, tropiska frukter och vit persika med mycket bra syra och fin fyllig ren chardonnay-smak. Vinet har en lång elegant avslutning.
I många fall är det minst lika bra med rosé eller rött vin till fisk. Dryckesexpert Mats guidar och ger 5 tips på rött vin till olika fiskrätter.
Läs mer »Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.
Läs mer »