Laxrullar med pepparrot.

När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.

Laxrullar med pepparrot
Georg Breuer Riesling Sauvage

Georg Breuer Riesling Sauvage

Tyskland

Systembolaget nr:

5899

149,00 kr


Expedition Torrontés Chardonnay

Expedition Torrontés Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

6259

85,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 10 min

När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida så kan det vara fiffigt att göra små laxrullar istället. Blir det mot all förmodan några över är det utmärkt att plocka fram dem lite senare på kvällen som vickning tillsammans med lite ost, smör och tunnbröd!

Laxrullar med pepparrot

Ingredienser

  • 500 g kallrökt lax i skivor

  • 300 g färskost

  • ca 3 tsk finriven pepparrot (smaka av och bestäm själv hur mycket pepparrotssmak du vill ha)

  • 1/2 dl finhackad gräslök

  • 1/2 dl hackade örter

Gör så här

    1. Lägg ut två ark plastfolie så de lappar över varandra. Placera ut laxen i form av en kvadrat.

    2. Blanda färskost, pepparrot, gräslök och örter. Bred detta över laxen.

    3. Rulla med hjälp av plastfolien ihop laxen till en tight rulle.

    4. Linda in laxrullen i ett ark aluminiumfolie och låt vila minst 60 minuter i kylskåp. Skär sedan upp i bitar.

Vintips till laxrullar med pepparrot:

Georg Breuer Riesling Sauvage

149,00 kr


Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken i George Breuer Riesling Sauvage är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt och äpple.

Expedition Torrontés Chardonnay

85,00 kr


Ett vin med fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus. Även gott som sällskapsvin eller till fiskrätter, sallader eller pasta med fisk och skaldjur.

Linnéas midsommarmeny

Recept: Linnéa Seidel

Västerbottenspaj

Västerbottenspaj.


Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!

Läs mer »
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd.


Ingen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!

Läs mer »
Kryddsmör

Kryddsmör.


På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!

Läs mer »