Ljuvlig dessert i glas med bär, havrecrunch och kolagrädde.

Den här härliga bärdesserten är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!

Dessert i glas
Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

2741

130,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Att bjuda på dessert i glas är både smidigt och vackert. Den här härliga bärdesserten med havrecrunch är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!

Dessert i glas med bär, havrecrunch och kolagrädde

Ingredienser

  • 6-8 dl bär, t.ex. björnbär, hallon och blåbär (gärna frysta)

  • några färska bär för garnering

  • 1 1/2 dl havregryn

  • 3/4 dl socker

  • 25 g smör

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt (10%-ig)

  • 1/2-1 dl färdig kolasås

Gör så här

    1. Tina bären i kylen.

    2. Sätt ugnen på 200°C.

    3. Blanda ihop havregryn, socker och smör. 

    4. Fördela smuldegen på en plåt med bakpapper och sätt i mitten av ugnen i ca 10 min. Rör om någon gång. Låt svalna efteråt.

    5. Vispa grädden och blanda sedan i yoghurten och kolasåsen.

    6. Varva bär, havrecrunch och kolagrädde i ett glas.

    7. Dekorera med färska bär och servera!

Nederburg Noble Late Harvest

130,00 kr


Till vår dessert i glas med havrecrunch och både söta, syrliga och krämiga inslag passar det perfekt med det här söta vinet från Nederburg.

Dessertvinet har smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter med en balanserad syra och lång söt eftersmak.

Fler desserttips: