Dessertvin - att välja dryck till efterrätten.
Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »Den här härliga bärdesserten är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!
Att bjuda på dessert i glas är både smidigt och vackert. Den här härliga bärdesserten med havrecrunch är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!
6-8 dl bär, t.ex. björnbär, hallon och blåbär (gärna frysta)
några färska bär för garnering
1 1/2 dl havregryn
3/4 dl socker
25 g smör
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt (10%-ig)
1/2-1 dl färdig kolasås
Tina bären i kylen.
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda ihop havregryn, socker och smör.
Fördela smuldegen på en plåt med bakpapper och sätt i mitten av ugnen i ca 10 min. Rör om någon gång. Låt svalna efteråt.
Vispa grädden och blanda sedan i yoghurten och kolasåsen.
Varva bär, havrecrunch och kolagrädde i ett glas.
Dekorera med färska bär och servera!
130,00 kr
Till vår dessert i glas med havrecrunch och både söta, syrliga och krämiga inslag passar det perfekt med det här söta vinet från Nederburg.
Dessertvinet har smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter med en balanserad syra och lång söt eftersmak.
Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »Här har vi listat åtta festliga desserter som passar perfekt för er romantiska middag på Alla hjärtans dag. Vad säger "Jag älskar dig" mer än en läcker, hemgjord efterrätt?
Läs mer »Amarula är en fantastisk ingrediens i olika bakverk och desserter. Här listar vi 8 goda bakverksrecept som alla innehåller Amarula.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström har djupdykt i efterrättens historia och berättar om vår resa från fruktkräm och glassbomb till pannacotta och chokladdesserter.
Läs mer »