Lyxiga blinier med kaviar.

Blinier är en form av boveteplättar som här har en topping med kaviar, smetana, schalottenlök, cornichons, äggula och gräslök.

blinier med topping på silverfat
Kronvodka, 700ml

Kronvodka, 700ml

Finland

Systembolaget nr:

4

246,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Blinier är en form av boveteplättar som i den här versionen har en lyxig topping med kaviar, smetana, finhackad schalottenlök, finhackad cornichon, hackad hårdkokt äggula och gräslök. Servera tillsammans med en kall vodka martini för extra lyx.

Recept på blinier:

Ingredienser

  • 160g bovete

  • 1 Tbsp Sugar

  • 7 g torrjäst

  • 2 dl mjölk

  • 1/2 dl gräddfil

  • 1/2 tsk salt

  • 2 st ägg

Gör så här

    1. Blanda bovete, torrjäst och socker.

    2. Smält smör och tillsätt mjölk och gräddfil, värm till fingervarmt.

    3. Vispa i mjölk i mjölblandningen, vispa i ägg och salt. Låt stå i rumstemepratur till jästen är aktiverad och börjar att bubbla.

    4. Stek blinierna i smör. När de börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända och steka 2 min på andra sidan. Blinierna ska vara som en pingisboll i storlek.

Förslag på topping:

Ingredienser

  • smetana

  • schalottenlök

  • cornichons

  • kokt hackat ägg

  • gräslök

  • kaviar

Gör så här

    1. Toppa med smetana, finhackad scharlottenlök, finhackad cornichon, hackad hårdkokt äggula, gräslök och kaviar.

    2. Servera och njut!

Kronvodka, 700ml

246,00 kr


Ät blinierna tillsammas med en vodka martini gjord på Kronvodka. Den har en rund, mjuk och fyllig smak med viss sötma och tydlig karaktär av torkad frukt, säd och viss brödighet. Den kan även med fördel drickas som den är, med en isbit eller två.

Martiniglas med oliv på bardisk

Dry Martini.


Dry Martini - en mytomspunnen klassiker som florerar mycket inom populärkulturen. Den finns i många olika varianter men här får du receptet på en klassisk "drajja".

Läs mer »
Kronlikörer på bord

Kron


Kronvodkas historia har sitt ursprung i de kronobrännvin som tillverkades redan på 1700-talet under Gustaf III tid.

Läs mer »