Västerbottenspaj.
Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
Läs mer »Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
700 g färskpotatis
100 g smör
bladsallad
4 kokta ägg
200 g matjesill
gräslök
färska rädisor
1 dl gräddfil
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten och låt den ånga av i kastrullen. Mosa varje potatis lätt.
Hetta upp smör i en stekpanna. Låt smöret smälta och vispa hela tiden. Smöret ska få en nötbrun nyans. Lägg i de lätt mosade potatisarna i stekpannan och låt dem suga upp allt smör.
Lägg ut sallad i botten på en tallrik. Placera ut potatisen över salladen. Skala och skär äggen i bitar och fördela dem över potatisen. Skär sillen i små bitar. Lägg sill, finhackad gräslök och rädisor skurna i klyftor över. Avsluta med att klicka ut gräddfil. Dekorera gärna med ätbara blommor.
299,00 kr
O.P. Anderson är en utmärkt snaps till både sill och lagrad ost tack vare sin fylliga och balanserade kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål. Perfekt både till matjesilltallriken och till västerbottenpajen alltså!
Kryddspriten till detta kryddade brännvin är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och ekfatslagrad i åtta månader vilket ger en välbalanserad och mjuk smak.
149,00 kr
Om man vill ha ett lite alkoholsvagare alternativ så finns O.P. Anderson Petronella.
Det kryddade brännvinet har en frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Smaken är fyllig, rund och frisk.
Recept: Linnéa Seidel
Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
Läs mer »När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.
Läs mer »Ingen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!
Läs mer »Flankstek är en enkel köttdetalj att lyckas med. Tänk bara på att skära den tvärs över muskelfibrerna. Om du skär den utmed fibrerna blir den seg
Läs mer »På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!
Läs mer »Kanske det bästa på hela menyn, desserten! Till årets midsommar har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber.
Läs mer »