Värm grädde (låt den inte koka), hacka chokladen och ha i den.
Tag av från värmen och rör tills chokladen smält helt.
Låt stå i kylen tills det kallnat helt, gärna över natten. Vispa sedan upp den kalla chokladgrädden fluffigt.
Dela varje tårtbotten i tre tunna bottnar. Lägg upp den första bottnen på ett tårtfat. Bred ut ett lager sylt (ca 200g), lägg på nästa botten och bred ett lager vit chokladgrädde på det, lägg på nästa botten och tag resten av jordgubbssylten. Lägg på nästa botten och bred ut ett lager vit chokladgrädde, lägg på nästa botten och bred ut det sista av vit chokladgrädden tillsammans med jordgubbar/hallon andra frukter/bär.
Lägg på sista bottnen som ett lock. Täck hela tårtan med ett tunt lager grädde och låt stå kallt ett par timmar (eller över natten).
Vispa sedan grädden på låg hastighet, tillsätt vaniljsockret. Vispa tills grädden är tjock och fluffig.
Bred ut ett lager grädde till runt om tårtan och spritsa sedan resterande mängd grädde ovanpå tårtan.
Dekorera med jordgubbar och ätbara blommor.