Linguine Vongole.
Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!
Läs mer »Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!
Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av kokta musslor i vin som serveras med krispiga pommes frites. Får du inte tag i svart vitlök (som är fermenterad vitlök) går det bra att ugnsbaka vitlöksklyftor i ugnen med skalet på i 180°c i cirka 30 minuter eller tills de är helt mjuka. Detta ger en mild och lite sötare vitlökssmak.
2 schalottenlökar
4 klyftor svart vitlök
1 selleristjälk
2 msk smör
1 bunt färsk persilja
2 dl grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 kg blåmusslor
Skala löken och finhacka den. Finhacka vitlök. Skär ner selleristjälken i små bitar. Stek lök, vitlök och selleri i lite smör i en gryta. Hacka persiljan (spar lite blad till dekoration).
Tvätta och skrubba musslorna rena. Släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
Tillsätt persilja, buljong och vin. Låt allt koka upp och koka i cirka 5 minuter. Sänk värmen, tillsätt musslorna och sätt på lock. Låt musslorna ångas i cirka 3-5 minuter eller tills alla musslor öppnat sig.
Strö finhackad färsk persilja över och servera tillsammans med nyfriterade pommes.
8 st (ca 1 kg) potatisar, fast sort
ca 2 l olja till fritering
salt
Skär potatisen i stavar. Skölj potatisen i ett durkslag. Torka helt torra.
Hetta upp en gryta med olja till 120°C.
Fritera potatisen i omgångar, i cirka 5 minuter. Den ska inte få färg. Låt svalna helt. Så här långt kan du förbereda i förväg om du vill.
Hetta upp grytan med olja till 180°C och fritera sedan stripsen i omgångar tills de får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera direkt.
149,00 kr
Welmoed Chenin Blanc är ett vin med fruktig doft med inslag av gula äpplen, citron, persika, päron och örter. Smaken är fruktig och frisk med toner av gula äpplen, persika, citron, päron, bivax och örter.
109,00 kr
I vinet L Chardonnay finner du toner av gröna äpplen och färska örter samt persika och citron. Smaken är torr men samtidigt fruktig och fräsch med fina inslag av päron och äpple, gul melon och citrus.
Recept: Linnéa Seidel
Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!
Läs mer »Moules marinières är fantastiskt gott och inte alls svårt att laga hemma! Servera gärna med pommes och ett glas riesling.
Läs mer »I detta recept på musslor kokas musslorna med öl istället för vin som brukar vara det vanliga. Servera med surdegsbröd och lakritsaioli.
Läs mer »