Fisksoppa med tomat- & fänkålssallad.
Att få till en riktigt god fisksoppa behöver inte ta särskilt lång tid! Här bjuder Niklas Ekstedt på ett recept ur kokboken Ekstedt Hemma.
Läs mer »Moules marinières är fantastiskt gott och inte alls svårt att laga hemma! Servera gärna med pommes och ett glas riesling.
Finns det moules marinières på menyn är det ett givet val för mig, godare finns inte. Som tur är gör man denna rätt väldigt enkelt hemma. Var bara noga med att tvätta blåmusslorna och släng de som från början är trasiga eller som inte stänger sig om du knackar dem lätt mot en hård yta.Jag brukar ta av alla blad från persiljan och sedan finhacka stjälkarna. De är lite hårdare än bladen och passar därför perfekt att stekas mjuka tillsammans med lök och vitlök.
1 kg blåmusslor
2 st schalottenlökar
3 klyftor vitlök
1 bunt persilja
1 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl vatten
2 msk fiskfond
2 dl grädde
salt & svartpeppar
Skala löken och finhacka den. Finhacka vitlök. Tag av alla blad från persiljan och lägg dom åt sidan till dekoration. Finhacka stjälkarna
Stek lök, vitlök och och persiljestjälkar i olja i en gryta. Tvätta och skrubba musslorna rena. Släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
Tillsätt vin, vatten, fond och grädde i grytan. Låt allt koka upp och koka i cirka 5 minuter.
Sänk värmen, tillsätt musslorna och sätt på lock. Låt musslorna ångas i cirka 3-5 minuter eller tills alla musslor öppnat sig.
Strö finhackad färsk persilja över och servera tillsammans med nyfriterade pommes frites.
1 kg mjölig potatis
olja
Skär potatisen i stavar. Skölj potatisen i ett durkslag. Torka helt torra.
Hetta upp en gryta med olja till 120°C. Fritera potatisen i omgångar, i cirka 5 minuter. Den ska inte få färg. Låt svalna helt.
Hetta upp grytan med olja till 180°C och fritera sedan stripsen i omgångar tills de får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera direkt.
119,00 kr
En riesling där smaken är torr, frisk, fruktig och silkeslen med en elegant välintegrerad syra.
259,00 kr
Aromatisk och flörtig doft med inslag av gula frukter och mineral. Läckert smakrik med fokus på citrus, gula äpplen och mogen persika med en frisk saltig finish.
Recept: Linnéa Seidel
Att få till en riktigt god fisksoppa behöver inte ta särskilt lång tid! Här bjuder Niklas Ekstedt på ett recept ur kokboken Ekstedt Hemma.
Läs mer »En klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Läs mer »Linnéa har gjort en somrig variant på den franska klassikern Salade Niçoise som serveras med ett fruktigt glas rosé.
Läs mer »Linnéa tipsar om en jättegod skaldjursbowl med pankopanerad fisk, koriandersallad och örtvinägrett.
Läs mer »