Oshizushi.

Oshizushi kallas även för pressad sushi och består av sushiris med olika toppings.

Oshizushi med Yoko Furmint
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

52967

135,00 kr


logo

4

logo

1 h 45 min

Oshizushi är en japansk sushirätt som även kallas för "pressad sushi". I Oshizushi läggs flera toppings på sushiris och den här varianten består av sushiris, krabba, gurka och en härlig yuzumajonnäs. Den här rätten är skapad av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub.

Oshizushi:

Ingredienser

  • 150-200 gram krabbkött (snowcrab)

  • 1 tsk shishimi togarashi (finns på asiatisk livsmedel)

  • 1 tsk salt

  • 2 dl kokt sushiris

  • sushizu (4 msk risvinäger och 2 tsk socker)

  • 4 msk majonnäs

  • 2 tsk Yuzu-kosho (finns på asiatisk livsmedel)

  • 2 msk yuzujuice - ej söt juice

  • 4 msk light soja

  • 4 skivor gurka + risvinäger för marinad

  • 4 tsk forellrom

  • sesamfrö

  • shizoblad

Gör så här

    1. Koka sushiriset enligt anvisningar på paketet.

    2. Blanda det kokta riset med sushisu (på 4 msk risvinäger och 2 tsk socker) och låt svalna.

    3. Blanda majonnäs med yuzu-kosho.

    4. Pressa ut vätskan från krabban och krydda med shishimi togarashi och salt.

    5. Blanda majonnäs med yuzu-kosho, smaka av med salt och peppar.

    6. Blanda yuzu och soja.

    7. Skiva gurka i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i risvinäger ca 15-20 min innan servering.

    8. Lägg gurkan i botten och toppa sedan med riset - använd gärna en stansring. Lägg sedan ett lager med majonnäsen och toppa sedan med krabba och forellrom.

    9. Garnera med shizoblad, sesamfrö och yuzu/soja.

Vintips till Oshizushi

YOKO Riesling

135,00 kr


YOKO Riesling för sig världsvant tillsammans med både sushi, kryddheta nudlar samt thailändska soppor och grytor. Ett ypperligt vin till asiatisk mat!

Recept: Jonas Svensson

Wontons och vinet YOKO

Wonton Dynamite.


Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.

Läs mer »
YOKO vinserie till asiatisk mat

YOKO


Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.  

Läs mer »