Oshizushi.
Oshizushi kallas även för pressad sushi och består av sushiris med olika toppings. Avnjuts gärna med ett glas YOKO Furmint.
Oshizushi är en japansk sushirätt som även kallas för "pressad sushi". I Oshizushi läggs flera toppings på sushiris och den här varianten består av sushiris, krabba, gurka och en härlig yuzumajonnäs. Den här rätten är skapad av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtagen för att passa till YOKO Furmint.
Oshizushi:
Ingredienser
150-200 gram krabbkött (snowcrab)
1 tsk shishimi togarashi (finns på asiatisk livsmedel)
1 tsk salt
2 dl kokt sushiris
sushizu (4 msk risvinäger och 2 tsk socker)
4 msk majonnäs
2 tsk Yuzu-kosho (finns på asiatisk livsmedel)
2 msk yuzujuice - ej söt juice
4 msk light soja
4 skivor gurka + risvinäger för marinad
4 tsk forellrom
sesamfrö
shizoblad
Gör så här
Koka sushiriset enligt anvisningar på paketet.
Blanda det kokta riset med sushisu (på 4 msk risvinäger och 2 tsk socker) och låt svalna.
Blanda majonnäs med yuzu-kosho.
Pressa ut vätskan från krabban och krydda med shishimi togarashi och salt.
Blanda majonnäs med yuzu-kosho, smaka av med salt och peppar.
Blanda yuzu och soja.
Skiva gurka i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i risvinäger ca 15-20 min innan servering.
Lägg gurkan i botten och toppa sedan med riset - använd gärna en stansring. Lägg sedan ett lager med majonnäsen och toppa sedan med krabba och forellrom.
Garnera med shizoblad, sesamfrö och yuzu/soja.
Vintips till Oshizushi
Det nya varumärket YOKO har som mål att presentera de perfekta dryckerna till asiatisk mat och en grundregel till asiatisk mat är att vinerna ska ha en hög syra. En av vinerna i den här serien är YOKO Furmint från Ungern som passar utmärkt till just Oshizushi och liknade rätter.
YOKO Furmint
137,00 kr
YOKO Furmint är ett torrt och friskt vin med en lätt vaxig textur. Vinet har en fin smakintensitet med toner av gula plommon, äpple, honung, citruszest, mandel och mineral.