Ostbricka till nyårsmiddagen.

Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar!

Ostbricka med frukt
Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

2741

130,00 kr


logo

0 h 30 min

Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar! En imponerande osttårta, ädelostfyllda dadlar, kryddade nötter, frasiga smördegspinnar och frukt i form av blodgrape, päron och vindruvor.

Osttårta

Ingredienser

  • 1 stor rund brieost

  • 1 mellanstor camembert

  • 1 liten, rund ädelost

  • färsk timjan

Gör så här

    1. Lägg brieosten på en bricka. Lägg på camembert och ädelost så du får en hög fin ”tårta”.

    2. Dekorera med färsk timjan.

Ädelostfyllda dadlar

Ingredienser

  • 200 g torkade dadlar

  • 100 g ädelost

Gör så här

    1. Gör ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.

    2. Dela ädelosten i små bitar och fyll varje dadel med en bit ädelost.

Kryddade nötter

Ingredienser

  • ca 200 g blandade naturella nötter

  • 1 msk olivolja

  • salt

  • paprikapulver

  • vitlökspulver

  • honung

Gör så här

    1. Lägg nötterna i en medelvarm stekpanna och rosta lätt. Ringla över olja och blanda väl. Tillsätt salt, paprikapulver och vitlökspulver.

    2. Skaka om stekpannan väl och låt nötterna rostas i cirka 5 minuter. Ringla över honung mot slutet. Häll över på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.

Frasiga smördegspinnar

Ingredienser

  • 250 g smördeg

  • 1 ägg

  • 1 dl finriven parmesan

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Värm ugnen till 225°C. Rulla ut smördegen. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Strö över den rivna parmesanen och tryck till lite så den fastnar ordentligt.

    2. Skär smördegen i cirka 1 cm breda remsor. Tvinna smördegsremsorna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

    3. Grädda  mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de börjat få färg.

Nederburg Noble Late Harvest

130,00 kr


Det här dessertvinet fick nyligen fem stjärnor (för åttonde gången) i Sydafrikas vinbibel Platter´s. Med tanke på den höga kvaliteten och att det är ett ädelrötat vin så bör det utan tvekan placeras bland Systembolagets mest prisvärda viner. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Passar särskilt bra till grönmögelost.

Recept: Linnéa Seidel