Laxtartar - förrätten på nyårsmenyn.
Till förrätt bjuder jag på laxtartarer som du kan servera i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra - i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!
Läs mer »Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar!
Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar! En imponerande osttårta, ädelostfyllda dadlar, kryddade nötter, frasiga smördegspinnar och frukt i form av blodgrape, päron och vindruvor.
1 stor rund brieost
1 mellanstor camembert
1 liten, rund ädelost
färsk timjan
Lägg brieosten på en bricka. Lägg på camembert och ädelost så du får en hög fin ”tårta”.
Dekorera med färsk timjan.
200 g torkade dadlar
100 g ädelost
Gör ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
Dela ädelosten i små bitar och fyll varje dadel med en bit ädelost.
ca 200 g blandade naturella nötter
1 msk olivolja
salt
paprikapulver
vitlökspulver
honung
Lägg nötterna i en medelvarm stekpanna och rosta lätt. Ringla över olja och blanda väl. Tillsätt salt, paprikapulver och vitlökspulver.
Skaka om stekpannan väl och låt nötterna rostas i cirka 5 minuter. Ringla över honung mot slutet. Häll över på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.
250 g smördeg
1 ägg
1 dl finriven parmesan
svartpeppar
Värm ugnen till 225°C. Rulla ut smördegen. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Strö över den rivna parmesanen och tryck till lite så den fastnar ordentligt.
Skär smördegen i cirka 1 cm breda remsor. Tvinna smördegsremsorna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de börjat få färg.
116,00 kr
Det här dessertvinet fick nyligen fem stjärnor (för åttonde gången) i Sydafrikas vinbibel Platter´s. Med tanke på den höga kvaliteten och att det är ett ädelrötat vin så bör det utan tvekan placeras bland Systembolagets mest prisvärda viner. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Passar särskilt bra till grönmögelost.
Till förrätt bjuder jag på laxtartarer som du kan servera i små fina glas, på skedar eller som jag valt att göra - i små kakformar. En perfekt start på nyårsmiddagen!
Läs mer »Huvudrätten består av härliga, örtmarinerade lammracks. Ta tillvara på skyn från lammracksen så får du en helt otroligt god sås. Till detta serverar jag ugnsrostad delikatesspotatis med mycket salt!
Läs mer »Och som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Läs mer »Vill du blanda en drink av lite lyxigare slag? Då rekommenderar vi en drink som baseras på mousserande vin - som prosecco, cava eller champagne. Här hittar du 10 goda, bubblande drinkar.
Läs mer »