Ostbricka till nyårsmiddagen.
Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar!
Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar! En imponerande osttårta, ädelostfyllda dadlar, kryddade nötter, frasiga smördegspinnar och frukt i form av blodgrape, päron och vindruvor.
Osttårta
Ingredienser
1 stor rund brieost
1 mellanstor camembert
1 liten, rund ädelost
färsk timjan
Gör så här
Lägg brieosten på en bricka. Lägg på camembert och ädelost så du får en hög fin ”tårta”.
Dekorera med färsk timjan.
Ädelostfyllda dadlar
Ingredienser
200 g torkade dadlar
100 g ädelost
Gör så här
Gör ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
Dela ädelosten i små bitar och fyll varje dadel med en bit ädelost.
Kryddade nötter
Ingredienser
ca 200 g blandade naturella nötter
1 msk olivolja
salt
paprikapulver
vitlökspulver
honung
Gör så här
Lägg nötterna i en medelvarm stekpanna och rosta lätt. Ringla över olja och blanda väl. Tillsätt salt, paprikapulver och vitlökspulver.
Skaka om stekpannan väl och låt nötterna rostas i cirka 5 minuter. Ringla över honung mot slutet. Häll över på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.
Frasiga smördegspinnar
Ingredienser
250 g smördeg
1 ägg
1 dl finriven parmesan
svartpeppar
Gör så här
Värm ugnen till 225°C. Rulla ut smördegen. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Strö över den rivna parmesanen och tryck till lite så den fastnar ordentligt.
Skär smördegen i cirka 1 cm breda remsor. Tvinna smördegsremsorna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de börjat få färg.
Nederburg Noble Late Harvest
130,00 kr
Det här dessertvinet fick nyligen fem stjärnor (för åttonde gången) i Sydafrikas vinbibel Platter´s. Med tanke på den höga kvaliteten och att det är ett ädelrötat vin så bör det utan tvekan placeras bland Systembolagets mest prisvärda viner. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Passar särskilt bra till grönmögelost.
Recept: Linnéa Seidel
Örtmarinerade lammracks med ugnsrostad delikatesspotatis.
Linnéa bjuder på ett recept på härliga, örtmarinerade lammracks.
Läs mer »Vit chokladmousse med lemon curd.
Och som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Läs mer »Drinkar med prosecco och andra bubbel.
Vill du blanda en drink av lite lyxigare slag? Då rekommenderar vi en drink som baseras på mousserande vin - som prosecco, cava eller champagne. Här hittar du 10 goda, bubblande drinkar.
Läs mer »