Börja med att putsa fläskfilén.
Gör ett snitt i filén, som en ficka, men skär inte hela vägen igenom eller hela vägen ut mot kanterna. Fyll med färskost och smulad ädelost.
Linda in filén i baconskivor. Salta och peppra.
Lägg den baconlindade filén i en stekpanna och bryn hastigt runt om. Ställ in stekpannan i ugnen i 200°C i cirka 20 minuter.
Ta vitlökarna och skär av toppen på klyftorna, men behåll skalet på. Ringla över lite olja och salta. Ställ in i 200°C varm ugn i cirka 20 minuter. Låt vitlöken svalna.
Häll upp vatten i en kastrull och ha i buljongtärningarna. Koka blomkålen mjuk. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av någon minut.
Lossa skalet från vitlökarna, börja med att ha i två vitlökar, smaka dig sedan fram.
Mixa blomkål och vitlök till en slät puré. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
Servera den baconlindade fläskfilén med blomkålspuré och en härlig grönsallad. Låt fredagsmyset börja!