Oysters Rockefeller.

Den här gången bjuder Linnéa oss på ett riktigt klassiskt recept med ostron: Oysters Rockefeller. Perfekt som plockmat eller förrätt till nyår!

Oysters Rockefeller av Linnéa Seidel.
logo

12

logo

0 h 30 min

Oyster rockefeller, rätten har sitt ursprung i 1889-talets New Orleans, skapad av Jules Alciatore, på den än idag familjeägda Antoine´s Restaurant. Rätten är uppkallad efter John D. Rockefeller. Den tidens rikaste man i USA. Originalreceptet är fortfarande en hemlighet. Och har inte ändrats sedan det först serverades 1889.

Linnéa

Oysters Rockefeller:

Ingredienser

  • 12 st ostron

  • 1 schalottenlök

  • 1 vitlök

  • 1 msk smör

  • 200 g färsk bladspenat

  • 1 dl vitt vin

  • 100 g färskost

  • 1 dl grädde

  • 1 dl finriven parmesan

  • salt och peppar

  • pankoströbröd

  • lime

  • färsk persilja

  • tabasco

Gör så här

    1. Ånga ostronen i en en kastrull med lite vatten i cirka 30 sekunder.

    2. Öppna ostronen med en ostronkniv och lägg ut skalen på en plåt med bakplåtspapper.

    3. Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuka i en klick smör. Tillsätt bladspenat och vin. Låt allt koka tills det mesta av vätskan kokat bort och spenaten är mjuk.

    4. Ha i färskost, grädde och parmesan.

    5. Låt koka ett par minuter tills allt tjocknat och har en härlig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    6. Skeda upp fyllningen i ostronskalen. Toppa med pankoströbröd. Gratinera i 275°C tills de fått fin färg.

    7. Toppa med färsk persilja och servera med limeklyftor och lite tabasco.

Till ostronen:

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

439,00 kr


Till dessa gratinerade ostron med så mycket smak passar en god Champagne. Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru har en nyanserad doft med inslag av persika, citron, bröd, ostronskal och mandel. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd och ett stråk av honung.

Recept: Linnéa Seidel