Pad Thai.

En riktigt god pad thai lagar du enkelt hemma. Gillar du inte kyckling går det bra med räkor eller tofu. Linnéa tipsar även om hur du lyckas med nudlarna.

Pad Thai.
Pad Thai.
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

Frankrike

Systembolaget nr:

524401

112,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

En riktigt god pad thai lagar du enkelt hemma. Gillar du inte kyckling går det bra att ta räkor eller tofu. Under andra omständigheter skulle jag ha använt ljus soja i detta recept. Men, vet ni vad det bästa är med matlagning? Det är att det faktiskt inte finns något som säger att du inte kan ta av den sojan du råkar ha hemma. Ofta tycker jag att nudlar i rätter som dessa kan bli lite för, ja mjuka. Överkokta. Men för ett tag sedan fick jag lära mig att det bästa trixet för att få goda nudlar, det är att blötlägga dom. Inte koka som jag alltid tidigare gjort. Känns det ändå läskigt att bara blötlägga? Koka risnudlarna i 3 minuter, skölj dom sedan genast i kallt vatten. Det brukar också fungera bra.

Ingredienser

  • 180 g risnudlar

  • 3 msk soja (helst ljus)

  • 1 lime

  • 2 msk socker (jag brukar ta rörsocker)

  • 2 msk fisksås

  • 2 msk ostronsås

  • 1 dl vatten

  • 500 g kyckling

  • olja att steka i

  • 2 ägg

  • 300 g spetskål

  • salladslök

  • 150 g böngroddar

  • 1 dl jordnötter

  • lime

  • chiliflakes

Gör så här

    1. Lägg nudlarna i blöt i rikligt med ljummet vatten i minst 30 minuter.

    2. Pressa saften ur limen och blanda ihop alla ingredienser till såsen. Rör tills allt socker har lösts upp.

    3. Skär kycklingen i bitar, stek den i lite olja tills bitarna får färg. För kycklingen åt sidan och knäck i båda äggen i stekpannan. Stek dom under omrörning tills du får äggröra. Blanda ner kycklingbitarna och rör om. Ställ åt sidan.

    4. Strimla spetskål och salladslök, skölj böngroddar. Spar lite salladslök till dekoration. Stek detta hastigt i en stekpanna med lite olja.

    5. Sila bort allt vatten från nudlarna och vänd i dom i stekpannan med kyckling och slå sedan på såsen. Låt allt koka upp.

    6. Blanda i de stekta grönsakerna. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ostronsås, fisksås och socker om du tycker såsen behöver mer smak.

    7. Ha upp i skålar och toppa med grovhackade jordnötter, chiliflakes och salladslök

Gott att dricka till asiatiskt:

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

112,00 kr


Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve är ett perfekt vin till asiatiska rätter. Vinet har en blommig och generös doft av aprikos, litchi och tropiska frukter.  Smaken är aromatisk med viss restsötma, inslag av honung, rosor, litchi och päron.