Hummer med forellrom, dillsmetana och smörstekt rågbröd.
Lyxig hummer med krämig smetana som toppas med forellrom.
Läs mer »Linnéa lindar oxfilén med parmaskinka och serverar med en smakrik svamp- & tryffelkräm och hasselbacksrödbetor med brynt smör.
Förutom hummer så är nog oxfilé den råvara vi förknippar mest med nyår. Och i år är inget undantag! Här har jag lindat oxfilén med parmaskinka och sedan serverar jag den med en smakrik svampkräm och hasselbacksrödbetor med brynt smör. Jag är nog lite barnsligt förtjust i de här rödbetorna. Men de är verkligen allt man kan önska i smakväg!
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
100 g svamp
1 msk smör
1/2 tsk tryffelolja
salt
svartpeppar
200 g färskost
1 dl krasse
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär svampen i riktigt små bitar.
Stek lök och svamp i smör tills löken mjuknat och svampen fått fin färg.
Vispa upp färskosten och rör i den stekta löken och svampen.
Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar. Ställ svalt ett par timmar innan servering.
800 g oxfilé i 4 bitar
salt & svartpeppar
4-8 skivor parmaskinka
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det hastigt runt om så köttet får en fin stekyta.
Linda parmaskinka tight runt köttbitarna. Stick i en köttermometer i den ena köttbiten. Värm ugnen till 100°C och ugnsstek köttbitarna tills de uppnår ca 60°C (då är köttet medium).
Låt köttet vila minst 10 minuter under folie innan det serveras.
400 g små rödbetor
smör
salt & peppar
50 g smör
västerbottensost
Skala rödbetorna och skär tunna snitt i betorna. De ska fortfarande hänga ihop i botten.
Smörj en ugnsfast form med smör och lägg i rödbetorna. Krydda med salt och peppar.
Ugnsbaka i 200°C i cirka 35-40 minuter eller tills rödbetorna är mjuka.
Bryn smöret och ös det över de mjuka rödbetorna. Hyvla lite ost över varje rödbeta.
Sätt på grillfunktionen på ugnen och stek i ugnen tills osten smält.
Servera den parmalindade oxfilén tillsammans med de varma hasselbacksrödbetorna, svampkrämen och sallad. Klipp lite krasse och strö över svampkrämen.
199,00 kr
Faustino I Gran Reserva 2014 har en mycket nyansrik doft med inbjudande inslag av mörka plommon, röda skogsbär, ceder, kryddor, vanilj, torkade örter samt en fläkt av tobak. Smaken skänker tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter, nötter. Vinet har en bra balans, en fräsch syra samt mycket tillfredsställande smaklängd.
Recept: Linnéa Seidel
Lyxig hummer med krämig smetana som toppas med forellrom.
Läs mer »Avsluta nyårsmiddagen med stil! Gör en hjortronglass som du smaksätter med dessertvin. Spritsa på fina marängtoppar som du bränner av och toppa med hallon.
Läs mer »Snart är dagen kommen då vi eftertänksamt blickar tillbaks till året som varit och fulla med förhoppningar välkomnar det nya. Inget känns då mer naturligt än ett vackert flöjtglas med vin som brusar. Vi hjälper dig att hitta rätt!
Läs mer »Catharina Lindeberg Bernhardsson som är expert på dukning. Hon delar med sig av några tips på dukning som kan förgylla nyårsmiddagen.
Läs mer »