Parmesanrostade rotfrukter med pinjenötter, palsternackspuré och kalvfilé.

Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!

Parmesanrostade rotfrukter, palsternackspuré och kalvfilé
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

687308

239,00 kr


logo

4 portioner

logo

1 h 0 min

Varmrätten på Linnéas trerättersmeny består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré. Magiskt gott!

Gratinernade rotfrukter

Ingredienser

  • 3 morötter

  • 2 stora rötbetor

  • 2 sötpotatisar

  • Olivolja

  • Parmesanost

  • 1 dl pinjenötter

  • Ev. flingsalt

Gör så här

    1. Skala morötter, rödbetor och sötpotatis. Skär i små kuber. Lägg på en ugnsfast plåt och ringla över olivolja.

    2. Stek i 225°C i ugnen i 25 minuter. Tag ut plåten och riv över parmesanost. Strö sist över pinjenötter. Ugnsstek i ca 5-10 minuter till.

Palsternackspuré

Ingredienser

  • 3 stora palsternackor

  • 100 g smör

  • 1 dl grädde

  • Salt

Gör så här

    1. Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Koka i rikligt med vatten i cirka 15 minuter eller tills palsternackorna är helt mjuka.

    2. Häll av vattnet och låt ånga av en stund.

    3. Blanda i smör och grädde. Mixa helt slätt. Smaka av med lite salt.

Kalvfilé

Ingredienser

  • Ca 700 g kalvfilé i bit

  • Nymald svartpeppar

  • Grönsaksbuljongpulver

Gör så här

    1. Rulla kalvfilén i svartpeppar och buljongpulver.

    2. Dela i cirka 2 cm breda skivor. Stek hastigt i en het panna tills filén fått fin färg runt om.

    3. Låt sedan kalvfilén gå klart i ugnen i 120 °C tills innertemperaturen är ca 55-60 °C. Köttet är då medium.

2 vintips i olika prisklass till kalvfilén:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

239,00 kr


Till den här rätter rekommenderar vi ett medelfylligt, kryddigt vin med generös smak och toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits.

Fler recept till middagsmenyn

Recept: Linnéa Seidel