Sallad med halstrad, sesampanerad lax, avokadokräm och rökt majonnäs.
Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs mer »Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!
Varmrätten på Linnéas trerättersmeny består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré. Magiskt gott!
3 morötter
2 stora rötbetor
2 sötpotatisar
Olivolja
Parmesanost
1 dl pinjenötter
Ev. flingsalt
Skala morötter, rödbetor och sötpotatis. Skär i små kuber. Lägg på en ugnsfast plåt och ringla över olivolja.
Stek i 225°C i ugnen i 25 minuter. Tag ut plåten och riv över parmesanost. Strö sist över pinjenötter. Ugnsstek i ca 5-10 minuter till.
3 stora palsternackor
100 g smör
1 dl grädde
Salt
Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Koka i rikligt med vatten i cirka 15 minuter eller tills palsternackorna är helt mjuka.
Häll av vattnet och låt ånga av en stund.
Blanda i smör och grädde. Mixa helt slätt. Smaka av med lite salt.
Ca 700 g kalvfilé i bit
Nymald svartpeppar
Grönsaksbuljongpulver
Rulla kalvfilén i svartpeppar och buljongpulver.
Dela i cirka 2 cm breda skivor. Stek hastigt i en het panna tills filén fått fin färg runt om.
Låt sedan kalvfilén gå klart i ugnen i 120 °C tills innertemperaturen är ca 55-60 °C. Köttet är då medium.
239,00 kr
Till den här rätter rekommenderar vi ett medelfylligt, kryddigt vin med generös smak och toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits.
199,00 kr
Barbera med kryddig, fruktig doft och inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, fat och örtkryddor. Smakrikt, fruktigt och kryddigt vin med inslag av körsbär, plommon, lakrits och fat.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs mer »Som avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache.
Läs mer »Linnéa bjuder på vad som kanske kan vara världens bästa kalkonrecept.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström berättar om vår relation till grönsaker genom tiderna och vilka grönsaker som toppat svenskarnas listor.
Läs mer »