Påsksallad med varmrökt lax och primörer.

Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.

Sallad med varmrökt lax och primörer
logo

4

logo

0 h 40 min

Till denna härliga sallad serveras en illgrön örtsås som får smaklökarna att dansa. Gillar du den extra vitlöksstark kan du öka på mängden vitlök med en klyfta. Men kom ihåg att vitlökssmaken blir starkare om såsen får stå en dag eller två innan den serveras.

Laxsallad med vårprimörer:

Ingredienser

  • 500 g delikatesspotatis (jag gillar asparges eller mandelpotatis)

  • 150 g späda morötter

  • 250 g ärtskidor

  • 50 g bladspenat

  • en halv gurka

Gör så här

    1. Dela potatisen på mitten och koka den mjuk i saltat vatten.

    2. Ånga morötter och ärtskidor (spar några till dekoration) mjuka, men fortfarande lite spänstiga.

    3. Blanda potatis, morötter, ärtor och bladspenat. Hyvla över gurkan. Dela några ärtskidor på snedden, några längst med och toppa salladen med tillsammans med varmrökt lax i bitar.

Örtsås:

Ingredienser

  • 3 dl packad färsk spenat

  • 3 dl packad persilja, basilika och dill

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 dl grekisk naturell yoghurt

  • ½ dl olivolja

  • saft och skal från 1 citron

  • salt

Gör så här

    1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa helt slätt.

    2. Smaka av med salt och mer citron om det behövs.

Vintips till påsksalladen

Santa Rita Sauvignon Blanc Gewurztraminer Riesling

80,00 kr


Santa Rita är ett trevligt sällskapsvin som även gör sig fint till fisk och skaldjur. Vinet har en fruktig doft med inslag av lime, nektarin, fläder, mandarin och litchi samt en fläkt av blommor. Smaken är frisk och fruktig med toner av honungsmelon, persika, krusbär, fläder, litchi och lime med ett stråk av madarinzest.

Hela påskmenyn 2022:

Recept: Linnéa Seidel