Pasta på nytt sätt - 8 goda recept.
Pasta är ofta ett säkert kort när matinspirationen sinar, men det är lätt att fasta med sina basrecept. Här har vi samlat åtta pastarecept som passar när du vill bryta vanorna och testa något nytt!
Läs mer »En perfekt rätt när du tröttnat på den gamla vanliga bolognesen. Denna variant av köttfärssås får smak av både bacon och selleri.
En klassisk pasta med blandfärs, grönsaker och bacon en liten skvätt grädde på slutet. För att runda av syran från både tomatpuré och vin.
Jag serverar tagliatelle till, som blandas rakt ner i köttfärssåsen så den får suga upp all den goda vätskan som finns där. Då blir pastan så mycket godare, jag lovar!
/Linnéa
2 morötter
2 stjälkar selleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
500 g blandfärs
140 g bacon
1 dl tomatpuré
1 dl rött vin
2 dl vatten
1 köttbuljongstärning
1/2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
4 portioner valfri pasta
persilja
finriven parmesan
Finhacka morötter och selleri. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek morötter, selleri och de båda löksorterna i olja i cirka 5 minuter.
Skär baconet i bitar och låt det steka med tills det fått fin yta. Ha sedan i färsen och stek tills den är helt genomstekt.
Tillsätt tomatpuré, vin, vatten och buljong. Låt allt koka upp och sjuda i cirka 30 minuter.
Ha i grädden och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. När pastan kokat klart. Rör ner den i den varma köttfärssåsen. Riv över parmesan och strö över finhackad färsk persilja.
99,00 kr
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten. Ett utmärkt tapasvin!
119,00 kr
Calamoresca är ett friskt och fruktigt vin med inslag av päron, vit persika, färska örter och citrus. Ett utmärkt vin att servera som aperitif, till grönsaksrätter eller rätter på fisk eller skaldjur.
Recept: Linnéa Seidel
Pasta är ofta ett säkert kort när matinspirationen sinar, men det är lätt att fasta med sina basrecept. Här har vi samlat åtta pastarecept som passar när du vill bryta vanorna och testa något nytt!
Läs mer »Vissa rätter går aldrig ur tiden - inte minst i kategorin pasta. Här har vi samlat recept på några klassiska pastarätter, från cacio e pepe till pasta alfredo!
Läs mer »Sara Berg har skrivit boken "Pasta på italienska" som är en resa genom 12 italienska regioner och deras pastakultur.
Läs mer »Viggo bjuder på sitt enklaste pastarecept, en härlig spaghetti carbonara med mycket smak och en twist.
Läs mer »Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala.
Läs mer »