Pasta al Ragu

En perfekt rätt när du tröttnat på den gamla vanliga bolognesen. Denna variant av köttfärssås får smak av både bacon och selleri.

Pasta al Ragu.
logo

4

logo

1 h 0 min

En klassisk pasta med blandfärs, grönsaker och bacon en liten skvätt grädde på slutet. För att runda av syran från både tomatpuré och vin.

Jag serverar tagliatelle till, som blandas rakt ner i köttfärssåsen så den får suga upp all den goda vätskan som finns där. Då blir pastan så mycket godare, jag lovar!

/Linnéa

Pasta al Ragu med bacon:

Ingredienser

  • 2 morötter

  • 2 stjälkar selleri

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • olja att steka i

  • 500 g blandfärs

  • 140 g bacon

  • 1 dl tomatpuré

  • 1 dl rött vin

  • 2 dl vatten

  • 1 köttbuljongstärning

  • 1/2 dl vispgrädde

  • salt och svartpeppar

  • 4 portioner valfri pasta

  • persilja

  • finriven parmesan

Gör så här

    1. Finhacka morötter och selleri. Skala och finhacka lök och vitlök.

    2. Stek morötter, selleri och de båda löksorterna i olja i cirka 5 minuter.

    3. Skär baconet i bitar och låt det steka med tills det fått fin yta. Ha sedan i färsen och stek tills den är helt genomstekt.

    4. Tillsätt tomatpuré, vin, vatten och buljong. Låt allt koka upp och sjuda i cirka 30 minuter.

    5. Ha i grädden och rör om. Smaka av med salt och peppar.

    6. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. När pastan kokat klart. Rör ner den i den varma köttfärssåsen. Riv över parmesan och strö över finhackad färsk persilja.

Vintips till Pasta al Ragu:

Appassinero Appassimento BiB 3000ml

199,00 kr


Appassinero Appassimento är ett fylligt, smakrikt och sofistikerat vin som erbjuder rika nyanser av mogna körsbär och mörka plommon. Dessa intensiva frukttoner kompletteras av subtila inslag av vanilj och mörk choklad, vilket ger en mjuk och sammetslen smakupplevelse med en diskret sötma i avslutningen.

Recept: Linnéa Seidel

Bodegas Faustino

Bodegas Faustino


Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala.

Läs mer »