Sesampanerad tonfisk och sallad och mangodressing.
Sesampanerad tonfisk med en sallad och till det en helt makalöst god mangodressing.
Läs mer »Linnéas smarriga pasta med tonfisk där hon använder pastavattnet istället för grädde för att få en krämig pastasås.
I Sverige får vi ofta för oss att en pastasås måste vara gräddig för att vara god. Men vet ni, med lite vitlök, ett gott vin och en fin bit parmesan kan man göra underverk. Jag lovar!
Jag använder pastavattnet till såsen och den blir alltså inte rinnig av det, utan istället bidrar det till att pastan blir krämig och god. Det är tack vare den stärkelse som blir kvar i vattnet när du kokat pastan. Fiffigt va? Eftersom pastan kommer att värmas på en sväng till i stekpannan tillsammans med såsen är det viktigt att inte koka pastan helt klar i kastrullen. Låt den fortfarande ha lite tuggmotstånd så kommer den bli perfekt!
1 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
ca 2 dl pastavatten
ca 2 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
1 dl finhackad persilja + mer till dekoration
Koka spagettin enligt instruktionerna på paketet. Korta koktiden med ca 1 minut.
Skala, krossa och finhacka vitlöken. Stek mjuk på medelvärme i lite olja. Tillsätt sedan vinet.
Ta ur den kokta pasta och lägg i stekpannan med vitlök. Häll i ca 1 dl pastavatten och all riven parmesan. Rör om och låt allt koka ihop. Tillsätt ev. mer pastavatten om det upplevs för torrt.
Smaka av med salt och peppar och rör i en hel hög finhackad persilja.
4 MSC-märkta, färska tonfiskfiléer
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Rostade solroskärnor
Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Stek tonfisken hastigt, ca 1/2 minut per sida. Krydda med salt och peppar. Tonfisken ska fortfarande ha en rosa kärna.
Skiva tonfisken. Lägg upp pastan på tallrikar och fördela den skivade tonfisken över pastan.
Toppa med lite mer färsk persilja och rostade solroskärnor.
109,00 kr
Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc är ett härligt och fruktigt vin med inslag av päron, aprikos, gula äpplen och lime. Ett vin som passar perfekt till lätta och medelkraftiga fisk- och pastarätter.
Sesampanerad tonfisk med en sallad och till det en helt makalöst god mangodressing.
Läs mer »Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer »Idag bjuder vi på ett riktigt klassiskt italiensk recept, nämligen Vitello Tonnato, vilket betyder kalv tonfisk. Men visst låter det italienska namnet betydligt mer inspirerande?
Läs mer »En härligt fruktig Chenin Blanc från Sydafrikas mest prisbelönta vineri Nederburg. Serveras till lätta och medelkraftiga fiskrätter, pasta och sallader.
Läs mer »