Mustig skaldjurspasta med tomat, kräftor och blåmusslor.
Prova Linnéas utsökt goda skaldjurspasta. En mustig pastasås med tomat, vitlök, kräftor och musslor.
Läs mer »När du vill äta gott och lättlagat, då är en räkpasta alltid svaret på dina frågor. Med få ingredienser och lite tid får du ut maximalt med smak. Servera ett frasigt vitlöksbröd till och en god lunch eller enklare middag står redo på bara ett litet kick.
Låt vitlök och mild chili få steka i oljan på medelvärme en stund, men se till att den inte bränns, då får du fram en helt annan smak än den vi är ute efter. Så var försiktig med värmen.
Räkor kan bli sega om de tillagas för länge, så jag brukar låta de stekas på hastigt med vitlök och chili, sedan tar jag av räkorna och tillagar klart rätten innan jag har tillbaka dem.
Linnéa
4 portioner spagetti
2 vitlöksklyftor
1 mild chili
olja
400 g skalade räkor
0,5 dl vitt vin
färsk persilja
skal och saft från 0,5 ekologisk citron
ca 0,5-1 dl pastavatten
1 dl finriven parmesan
Koka upp vatten i en stor kastrull, salta rikligt och koka pastan ca 1 minut kortare än angiven tid.
Under tiden, skala och finhacka vitlök och finhacka chili, stek detta på medelvärme i olja i ca 2 min.
Ha sedan i räkorna och fräs på dem hastigt. Tag ur räkorna ur stekpannan.
Tillsätt vitt vin, finhackad, färsk persilja och saft från 0,5 citron (spar det rivna skalet till dekoration). Slå på lite pastavatten och tillsätt parmesanen.
Ha i pastan och låt allt koka ihop till en god pasta. Ha i de stekta räkorna och rör om ordentligt. Tillsätt ev mer pastavatten om pastan känns för torr.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Dekorera med mer finhackad persilja, riven parmesan och citronskal. Servera direkt med ett frasigt vitlöksbröd!
119,00 kr
Till denna smakrika pastarätt passar ett friskt vin från Vinho Verde och druvan alvarinho utmärkt. I Aveleda Alvarinho är smaken frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.
Recept: Linnéa Seidel
Prova Linnéas utsökt goda skaldjurspasta. En mustig pastasås med tomat, vitlök, kräftor och musslor.
Läs mer »Vinho Verde betyder det gröna vinet på portugisiska men det syftar inte på vinets färg utan på att vinerna (oavsett färg) säljs och konsumeras när de är unga.
Läs mer »Svenskarnas mest älskade portugisiska vin, Casal Garcia, har funnits mer än 50 år på den svenska marknaden!
Läs mer »Varje år utses de bästa vingårdarna ur ett vinturistiskt perspektiv av World´s Best Vineyards och på årets lista finns två av våra producenter, Robert Mondavi och Aveleda.
Läs mer »