Pasta med räkor, vitlök, persilja och chili.

När du vill äta gott och lättlagat, då är en räkpasta alltid svaret på dina frågor. Med få ingredienser och lite tid får du ut maximalt med smak. Servera ett frasigt vitlöksbröd till och en god lunch eller enklare middag står redo på bara ett litet kick.

Räkpasta med vitlök och chili.
Aveleda Alvarinho

Aveleda Alvarinho

Portugal

Systembolaget nr:

7357601

119,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Låt vitlök och mild chili få steka i oljan på medelvärme en stund, men se till att den inte bränns, då får du fram en helt annan smak än den vi är ute efter. Så var försiktig med värmen.

Räkor kan bli sega om de tillagas för länge, så jag brukar låta de stekas på hastigt med vitlök och chili, sedan tar jag av räkorna och tillagar klart rätten innan jag har tillbaka dem.

Linnéa

Pasta med räkor, vitlök, persilja och chili:

Ingredienser

  • 4 portioner spagetti

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 mild chili

  • olja

  • 400 g skalade räkor

  • 0,5 dl vitt vin

  • färsk persilja

  • skal och saft från 0,5 ekologisk citron

  • ca 0,5-1 dl pastavatten

  • 1 dl finriven parmesan

Gör så här

    1. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta rikligt och koka pastan ca 1 minut kortare än angiven tid.

    2. Under tiden, skala och finhacka vitlök och finhacka chili, stek detta på medelvärme i olja i ca 2 min.

    3. Ha sedan i räkorna och fräs på dem hastigt. Tag ur räkorna ur stekpannan.

    4. Tillsätt vitt vin, finhackad, färsk persilja och saft från 0,5 citron (spar det rivna skalet till dekoration). Slå på lite pastavatten och tillsätt parmesanen.

    5. Ha i pastan och låt allt koka ihop till en god pasta. Ha i de stekta räkorna och rör om ordentligt. Tillsätt ev mer pastavatten om pastan känns för torr.

    6. Smaka av med salt och svartpeppar.

    7. Dekorera med mer finhackad persilja, riven parmesan och citronskal. Servera direkt med ett frasigt vitlöksbröd!

Vin till räkpastan:

Aveleda Alvarinho

119,00 kr


Till denna smakrika pastarätt passar ett friskt vin från Vinho Verde och druvan alvarinho utmärkt. I Aveleda Alvarinho är smaken frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.

Recept: Linnéa Seidel

Aveleda

Aveleda


Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes.

Läs mer »