Pastasallad Puttanesca med örtostcrème.

Här har vi ett recept med fokus på att minska matsvinnet hemma. I denna pastasallad kan du nämligen byta ut det mesta mot saker du har hemma - gott blir det garanterat ändå!

Pastasallad Puttanesca med CAMP Syrah.
Camp Syrah

Camp Syrah

Chile

Systembolaget nr:

2140

95,00 kr


logo

4

logo

0 h 40 min

Basen är en matig pastasallad och sedan toppas den med det som finns hemma. Inspirerad av Pasta Puttanesca vars namn (”Glädjeflickans pasta”) sägs härstamma från det att pastan enkelt kunde röras ihop av ingredienser som fanns hemma.

Pastasallad Puttanesca:

Ingredienser

  • 3 msk olivolja

  • 2 msk pressad citron

  • 1 riven vitlöksklyfta

  • 3 msk repade timjanblad eller annan valfri ört från kylskåp eller frys

  • 8 hackade sardeller

  • 300 g pasta, t.ex. penne

  • 1 hackad rödlök

  • 4 msk kapris

  • 1,5 dl oliver

  • salt & peppar

  • 250 g cocktailtomater (eller andra valfria grönsaker)

  • ca 50 g babyspenat eller rucola (eller annat grönt)

Gör så här

    1. Blanda olivolja, citron, vitlök, timjan och sardeller i en bunke.

    2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och blanda med dressingen.

    3. Blanda pasta, lök, kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar.

    4. Vänd sist ner halverade tomater och sallad vid servering.

Örtostcrème:

Ingredienser

  • 100 g naturell färskost

  • 250 g kesella

  • 1 riven vitlöksklyfta

  • 1 dl grovriven parmesanost eller annan ost

  • ca 2 dl färska, hackade örter (t.ex. basilika och persilja)

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Rör ihop färskost och kesella. Blanda i vitlök, ost och örter. Smaka av med salt och peppar.

Förslag på toppings till pastasalladen:

  • salami, kryddig korv eller vegokorv

  • lufttorkad eller rökt skinka

  • knaperstekt bacon

  • kyckling

  • halloumi

  • cocktailmozzarella

  • tonfisk

  • marinerade kronärtskockor

  • soltorkade tomater

  • pumpakärnor

  • nötter

Vin till Pastasallad Puttanesca:

Camp Syrah

95,00 kr


Ett vin med fruktig smak där du hittar inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Serveras vid 16-18°C, med fördel till grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter. Förpackat i klimatsmart och praktisk PET-flaska.

Recept: Jenny Asplund

Camp Sparkling Brut med två goda röror.

2 goda röror till bubbel.


Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Läs mer »