Pintxos med lammfilé och kräm på getost och kronärtskocka.

Pintxos är den perfekta plockmaten! Du kan göra hur många olika kombinationer och varianter som helst, men den här slår de flesta.

Pintxos med lammfilé och getostkräm.
Camp Syrah

Camp Syrah

Chile

Systembolaget nr:

214001

96,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Pintxos är en baskisk typ av plockmat som kan serveras som ensamma till ett gott vin, eller som en del i tapas-middagen. Den klassiska varianten är en liten brödskiva som toppas med läckra toppingar - som denna med lammfilé och en underbar kräm på getost och kronärtskocka.

Pintxos med lammfilé och getostkräm:

Ingredienser

 • 8 skivor baguette

 • 1 liten burk inlagda kronärtskockor

 • 1 skiva (ca 1,5 cm) chèvre

 • 2 msk smetana

 • 2 msk vatten

 • 2 st lammfiléer (små innerfiléer)

 • lagrad balsamvinäger

 • krasse för garnering

Gör så här

  1. Lägg kronärtskocka, getost och smetana i en behållare för stavmixer. Mixa till en slät smet. Tillsätt vatten om den blir för stabbig. Krämen skall vara bredbar men inte för lös.

  2. Lägg brödskivorna på en plåt och ringla över olja. Rosta i ugn på 200 C° tills de är krispiga.

  3. Salta och peppra lammet runt om. Stek i panna med olja på högsta värme. Det går fort att steka lammfilé så passa temperaturen. Den är klar vid 58 C°.

  4. Lägg krämen på brödet, toppa med skivor av lammet, balsamvinäger och krasse.

Vin till pintxos:

Camp Syrah

96,00 kr


Camp Syrah är ett vin med fruktig smak där du hittar inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Passar väldigt bra till rätter med grillat nöt- eller lammkött, eller till dessa läckra pintxos med getostkräm. Flaskan är en klimatsmart PET-flaska, därför tillkommer pant med 1 kr.

Camp Sparkling Brut med två goda röror.

2 goda röror till bubbel.


Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Läs mer »