Pizza Bianco med parmesan och svamp.
Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs mer »En pizza där tomatsåsen byts ut mot en helt fantastisk kronärtkockskräm. Dessutom har jag dragit ner lite på Dessutom har jag dragit ner lite på mängden ost som man brukar ha på en pizza.
Äntligen är våren här på riktigt. Helt plötsligt blir man sugen på att bjuda över vänner och familj på middag, allt känns av någon anledning så mycket enklare när ljuset kommer åter.
Pizza bianco är en pizza utan tomatsås, jag har istället gjort en helt fantastisk kronärtkockskräm. Dessutom har jag dragit ner lite på mängden ost som man brukar ha på en pizza. Allt detta gör att du får en härlig, lite fräschare pizza.
Hemgjord pizza går inte att jämföra med den du köper på den lokala pizzerian - det är helt skilda saker. För bäst möjlig resultat lägger du stor vikt vid pizzadegen så att du får den rätta krispiga men sega konsistensen på din pizza. Det kan vara smart att göra pizzadegen dagen innan du tänker baka dina pizzor då de behöver några timmar på sig att jäsa.
Lycka till med din pizza!
240 g kronärtskockor (avrunnen vikt)
1-2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk sesamfrön
3 basilikakvistar
saft från 1/2 citron
salt
Lägg avrunna kronärtskockor, vitlök, och olivolja i en mixer. Mixa allt till en slät kräm.
Tillsätt sesamfrön och basilika. Mixa tills allt blandats väl. Smaka av med citron och salt. Låt gärna röran stå minst 1 timme innan du använder den.
3 dl kallt vatten
1/2 paket jäst
1/2 dl olivolja
6-8 dl durumvetemjöl
en nypa salt
200 g portobellosvamp
ca 150 g sparris
1 rödlök
körsbärstomater
400 g mozzarella
Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och mjölet, lite i taget. Arbeta in mjölet och kör degen i cirka fem minuter i maskin tills elastiska trådar bildas.
Häll i saltet och blanda om.
Täck med plastfolie och låt jäsa på ett svalt ställe över natten eller ett par timmar i rumstemperatur. Låt degen stå framme minst 30 minuter innan den ska bakas ut.
Baka ut 2-3 runda pizzor av degen på ett mjölat bord.
Bred ett rejält lager av kronärtskockskrämen på varje pizzabotten.
Skiva svampen tunt, dela sparrisen på längden. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela tomaterna i halvor.
Fördela svamp, sparris, lök och tomater över pizzorna. Riv mozzarellan i småbitar och toppa pizzan med det.
Grädda i 250 °C (gärna på en pizzasten) i cirka 15 minuter eller tills den fått fin färg.
Strö krasse och lite ruccola över de nygräddade pizzorna. Servera extra kronärtskockskräm till.
109,00 kr
Druvsorten Grüner Veltliner är Österrikes stolthet och också landets mest odlade druvsort. Vi har valt ut ett riktigt trevligt och välgjort vin med torr, frisk och fruktig smak och inslag av tropisk frukt, aprikos, citrus och vitpeppar.
229,00 kr
I en högre priskategori rekommenderar vi ett vin på druvan Chenin Blanc från prisbelönta Nederburg. Vinet har en komplex smak med väl integrerad fatkaraktär och lätt fet textur som passar fint till pizza bianco.
Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs mer »En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Bruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!
Läs mer »Den älskade pizzan finns i oändliga varianter och stilar. Därför kan det vara lite klurigt att veta vilket vin man ska para till sin pizza. Vi ger dig de bästa tipsen!
Läs mer »