Pizza Bianco med parmesan och svamp.

Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.

Vit pizza på ett fat
Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Sydafrika

Systembolaget nr:

2069

230,00 kr


logo

4

logo

2 h 30 min

I det enkla bor det vackra sägs det. Och så är det verkligen med pizza bianco. Kanske ser det inte så mycket ut för världen. Men den här pizzan innehåller så mycket smak! Toppa gärna pizzan med färska örter, eller grönkål. Det sistnämnda är en storfavorit hos mig. Men idag fick det bli basilika, vilket också är himla gott!

Pizzadegen:

Ingredienser

  • 4 dl kallt vatten

  • 6 msk olivolja

  • 25 g jäst

  • 2 tsk strösocker

  • 2 tsk salt

  • ca 8 dl vetemjöl

Gör så här

    1. Blanda samman vatten och olivolja i en bunke. Smula i jästen och rör tills all jäst lösts upp.

    2. Tillsätt sockret. Blanda i salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen i cirka 10 minuter, tillsätt mer mjöl vid behov. Degen ska släppa från kanterna och inte vara kladdig.

    3. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i minst 2 timmar.

    4. Dela sedan degen i 4 bitar och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk i cirka 15 minuter.

    5. Ställ in en plåt i ugnen och värm den till 275°C. Tryck ut degbitarna till runda pizzor med hjälp av händerna. Flytta över till bakplåtspapper.

Pizza Bianco:

Ingredienser

  • 200 g färskost

  • torkad svamp (gärna trattkantareller)

  • torkad basilika

  • 3 dl riven parmesan

  • 200 g champinjoner

  • svartpeppar

  • färska örter

Gör så här

    1. Bred ut ett lager färskost på varje pizzabotten. Smula över torkad svamp och torkad basilika. Strö över osten.

    2. Skiva svampen och fördela den över pizzan. Avsluta med lite svartpeppar.

    3. Dra över den färdiga pizzan till den varma plåten och grädda i 10-15 minuter.

Vintips till Pizza Bianco: 

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

230,00 kr


Matcha din pizza bianco med Drostdy Hofs Chenin Blanc vars smak är frisk och fruktig med nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.

Recept: Linnéa Seidel