Löjromspizza.
En riktig klassiker - perfekt som tilltugg eller som riktigt lyxig middagspizza. Pizzan serveras med fördel till ett glas pärlande vinho verde.
Läs mer »Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
I det enkla bor det vackra sägs det. Och så är det verkligen med pizza bianco. Kanske ser det inte så mycket ut för världen. Men den här pizzan innehåller så mycket smak! Toppa gärna pizzan med färska örter, eller grönkål. Det sistnämnda är en storfavorit hos mig. Men idag fick det bli basilika, vilket också är himla gott!
4 dl kallt vatten
6 msk olivolja
25 g jäst
2 tsk strösocker
2 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
Blanda samman vatten och olivolja i en bunke. Smula i jästen och rör tills all jäst lösts upp.
Tillsätt sockret. Blanda i salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen i cirka 10 minuter, tillsätt mer mjöl vid behov. Degen ska släppa från kanterna och inte vara kladdig.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i minst 2 timmar.
Dela sedan degen i 4 bitar och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk i cirka 15 minuter.
Ställ in en plåt i ugnen och värm den till 275°C. Tryck ut degbitarna till runda pizzor med hjälp av händerna. Flytta över till bakplåtspapper.
200 g färskost
torkad svamp (gärna trattkantareller)
torkad basilika
3 dl riven parmesan
200 g champinjoner
svartpeppar
färska örter
Bred ut ett lager färskost på varje pizzabotten. Smula över torkad svamp och torkad basilika. Strö över osten.
Skiva svampen och fördela den över pizzan. Avsluta med lite svartpeppar.
Dra över den färdiga pizzan till den varma plåten och grädda i 10-15 minuter.
230,00 kr
Matcha din pizza bianco med Drostdy Hofs Chenin Blanc vars smak är frisk och fruktig med nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.
Recept: Linnéa Seidel
En riktig klassiker - perfekt som tilltugg eller som riktigt lyxig middagspizza. Pizzan serveras med fördel till ett glas pärlande vinho verde.
Läs mer »Martin Nordin visar ett otroligt gott recept på vit pizza med svamp, syrad gul tomatsås och pumpa från sin kokbok "Laga Svamp". Dags att göra hemgjord pizza!
Läs mer »En pizza där tomatsåsen byts ut mot en helt fantastisk kronärtkockskräm. Dessutom har jag dragit ner lite på Dessutom har jag dragit ner lite på mängden ost som man brukar ha på en pizza.
Läs mer »Den älskade pizzan finns i oändliga varianter och stilar. Därför kan det vara lite klurigt att veta vilket vin man ska para till sin pizza. Vi ger dig de bästa tipsen!
Läs mer »