Pizza till Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag är på ingång! Jag hade storslagna planer på vilka recept som jag skulle göra till dena kärleksfulla högtid. Men så tänkte jag att huvudsaken är ju att man får spendera tid med den man älskar.

Pizza på Alla hjärtans dag
Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

Spanien

Systembolaget nr:

1279701

73,00 kr


logo

3 st

logo

0 h 25 min

Alla hjärtans dag är på ingång! Jag hade storslagna planer på vilka recept som jag skulle göra till dena kärleksfulla högtid. Men så tänkte jag att huvudsaken är ju att man får spendera tid med den man älskar. Därför kommer vi denna alla hjärtans dag att göra hemgjord pizza. Det passar precis lika bra att äta vid ett fint dukat bord med silverbestick som uppkrupen i soffan framför er favoritfilm. Och framförallt, det tar inte flera timmar att laga. Degen sätter man på kvällen och låter kalljäsa, för att baka ut dagen efter.En fördel till med att göra just pizza är att man får välja helt själv vad man vill ha på sin (alltså ingen risk för att ni ska bli osams där…)

Jag skippar gärna köttet och fyller min pizza med grönsaker. Men vill man så går det ju självklart bra att toppa pizzan med olika sorters luftttorkad skinka.Jag brukar ibland hoppa över den klassiska tomatsåsen och ha på pesto istället. Den här gången blev det tomatpesto. Det ger en himla fin smak till pizzan.

Pizza (ca 3 mindre pizzor)

Ingredienser

 • 3 dl kallt vatten

 • 1/2 paket jäst

 • 1/2 dl olivolja

 • 6-8 dl durumvetemjöl

 • en nypa salt

Gör så här

  1. Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och mjölet, lite i taget.

  2. Arbeta in mjölet och kör degen i cirka fem minuter i maskin tills elastiska trådar bildas. Tillsätt salt och blanda om.

  3. Täck med plastfolie och låt jäsa på ett svalt ställe över natten eller ett par timmar i rumstemperatur. Låt degen stå framme i rumstemperatur minst 30 minuter innan den ska bakas ut.

Fyllning

Ingredienser

 • 1 burk tomatpesto

 • 125 g mozzarella

 • 1 förpackning halloumi

 • inlagd paprika

 • oliver

 • färska fikon

 • ruccola

Gör så här

  1. Baka ut 2-3 runda pizzor av degen på ett mjölat bord. Bred ut tomatpesto på pizzabottnarna.

  2. Skiva mozzarella och halloumi och fördela över pizzorna. Strimla paprikorna fint och lägg ut tillsammans med oliver på pizzorna.

  3. Grädda i omgångar i 250°C i cirka 15 minuter, gärna på en pizzasten för att få extra knaprig botten.

  4. Dela fikonen och lägg dem tillsammans med mer oliver och ruccola på de varma pizzorna. Ät på direkten!

Viner till alla hjärtans dag-pizzan:

Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

73,00 kr


Till pizzan passar det såklart fint med ett glas rött. Pizza och rödvin är ju som hand i handsken. Ett perfekt budgetvin där smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor.

Il Falchetto Bricco Paradiso Barbera d'Asti Superiore

279,00 kr


Är du ute i god tid rekommenderar vi att du beställer denna Barbera. Smaken är medelfyllig och med toner av bigarrå, mogna Victoria plommon, kryddor, kaffe och rostade fat.

Recept: Linnéa Seidel