Läckra små bakelser med skagenröra.
En perfekt förrätt som kan förberedas dagen innan och dekoreras före servering.
Läs mer »Alla hjärtans dag är på ingång! Jag hade storslagna planer på vilka recept som jag skulle göra till dena kärleksfulla högtid. Men så tänkte jag att huvudsaken är ju att man får spendera tid med den man älskar.
Alla hjärtans dag är på ingång! Jag hade storslagna planer på vilka recept som jag skulle göra till dena kärleksfulla högtid. Men så tänkte jag att huvudsaken är ju att man får spendera tid med den man älskar. Därför kommer vi denna alla hjärtans dag att göra hemgjord pizza. Det passar precis lika bra att äta vid ett fint dukat bord med silverbestick som uppkrupen i soffan framför er favoritfilm. Och framförallt, det tar inte flera timmar att laga. Degen sätter man på kvällen och låter kalljäsa, för att baka ut dagen efter.En fördel till med att göra just pizza är att man får välja helt själv vad man vill ha på sin (alltså ingen risk för att ni ska bli osams där…)
Jag skippar gärna köttet och fyller min pizza med grönsaker. Men vill man så går det ju självklart bra att toppa pizzan med olika sorters luftttorkad skinka.Jag brukar ibland hoppa över den klassiska tomatsåsen och ha på pesto istället. Den här gången blev det tomatpesto. Det ger en himla fin smak till pizzan.
3 dl kallt vatten
1/2 paket jäst
1/2 dl olivolja
6-8 dl durumvetemjöl
en nypa salt
Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och mjölet, lite i taget.
Arbeta in mjölet och kör degen i cirka fem minuter i maskin tills elastiska trådar bildas. Tillsätt salt och blanda om.
Täck med plastfolie och låt jäsa på ett svalt ställe över natten eller ett par timmar i rumstemperatur. Låt degen stå framme i rumstemperatur minst 30 minuter innan den ska bakas ut.
1 burk tomatpesto
125 g mozzarella
1 förpackning halloumi
inlagd paprika
oliver
färska fikon
ruccola
Baka ut 2-3 runda pizzor av degen på ett mjölat bord. Bred ut tomatpesto på pizzabottnarna.
Skiva mozzarella och halloumi och fördela över pizzorna. Strimla paprikorna fint och lägg ut tillsammans med oliver på pizzorna.
Grädda i omgångar i 250°C i cirka 15 minuter, gärna på en pizzasten för att få extra knaprig botten.
Dela fikonen och lägg dem tillsammans med mer oliver och ruccola på de varma pizzorna. Ät på direkten!
73,00 kr
Till pizzan passar det såklart fint med ett glas rött. Pizza och rödvin är ju som hand i handsken. Ett perfekt budgetvin där smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor.
285,00 kr
Är du ute i god tid rekommenderar vi att du beställer denna Barbera. Smaken är medelfyllig och med toner av bigarrå, mogna Victoria plommon, kryddor, kaffe och rostade fat.
Recept: Linnéa Seidel
En perfekt förrätt som kan förberedas dagen innan och dekoreras före servering.
Läs mer »En underbar cheesecake med champagnemarinerade jordgubbar blir ett perfekt avslut på en middag för två.
Läs mer »Fira kärleken med en härligt rosa drink! Här hittar du 7 smarriga drinkar som matchar rosor och geléhjärtan på ett fantastiskt sätt.
Läs mer »Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör.
Läs mer »