Receptet kommer från Kronfågel.se
– En godare måltid med svensk kyckling.
Denna poke bowl med kyckling ger dig både härliga färger och många smaker. Gulbetor, sötpotatis och quinoa - och mycket mer.
Foto: Kronfågel
Gör en smakrik och mättande poke bowl med kyckling, betor och en god hummus. Till detta kan du koka quinoa som i receptet, eller använda bulgur, couscous eller annat gryn om du vill.
550 g Kronfågel Minutstrimlor
0,5 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen gurkmeja
Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda olivolja, riven vitlök, spiskummin, gurkmeja och salt och peppar.
Blanda marinaden med kycklingen i en bunke. Låt marinera i rumstemperatur i cirka 15 minuter. Stek kycklingen sist med marinaden, i 5-6 minuter.
400 g gulbetor
600 g sötpotatis
Sätt ugnen på 200°C varmluft. Skala och klyfta gulbetorna. Lägg betorna på en bakpappersklädd plåt med lite olivolja och blanda runt. Ställ in i ugnen och rosta 25 – 30 minuter.
Tärna sötpotatisen så att den blir grova kuber. Lägg sötpotatiskuberna på en annan plåt och rosta i cirka 15 minuter. Potatisen ska bli mjuk, inte bränd. Salta generöst med flingsalt.
4 portioner quinoa
150 g salladsärtor
2 avokado
100 g
babyspenat
2 dl picklad rödlök
1 dl rostade pumpakärnor
TAHINIDRESSING:
0,5 pressad citron
0,5 msk tahini
0,5 msk fransk senap
1 dl olivolja
GYLLENE HUMMUS:
1 förp. kikärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk tahini
Ta fram en skål och lägg i alla ingredienser till dressingen. Vispa snabbt ihop allt och lägg åt sidan. Blanda i
Lägg ingredienserna till hummusen i en matberedare. Mixa ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillaga quinoa enligt förpackningen. Låt det svalna något och blanda ner lite av dressingen.
Strimla sugarsnapsen på längden. Dela, kärna ur och gröp ur fruktköttet på avokadofrukterna så du får halvor och strö på lite sesamfrön. Dressa spenaten med lite av dressingen.
Ta fram 4 låga, vida skålar och bottna med quinoa. Lägg på alla ingredienser i små högar. Droppa över resten av dressingen och toppa med ditt val av rostade pumpafrön, mandlar eller nötter. Servera direkt med hummus. Smaklig måltid!
77,00 kr
Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.
– En godare måltid med svensk kyckling.
När jag och mina tjejkompisar träffas blir det oftast att vi köper en massa plockmat att frossa på. Men det finns ju så mycket enkel, god och lättlagad mat som passar perfekt till fredagsmyset med tjejerna. Som crab cakes!
Läs mer »Okonomiyaki är en streetfoodrätt från Japan. I Christin Kashous recept görs en enkel okonomiyaki med zucchini istället för vitkål. Gott!
Läs mer »Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!
Läs mer »Fredagsmys på tu man hand eller läcker buffémat till bjudningen.
Läs mer »