Poke bowl med kyckling och gyllene hummus.

Denna poke bowl med kyckling ger dig både härliga färger och många smaker. Gulbetor, sötpotatis och quinoa - och mycket mer.

Poke bowl med kyckling.

Foto: Kronfågel

Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde

Portugal

Systembolaget nr:

259601

77,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Gör en smakrik och mättande poke bowl med kyckling, betor och en god hummus. Till detta kan du koka quinoa som i receptet, eller använda bulgur, couscous eller annat gryn om du vill.

Kycklingen:

Ingredienser

  • 550 g Kronfågel Minutstrimlor

  • 0,5 vitlöksklyfta

  • 0,5 dl olivolja

  • 2 tsk malen spiskummin

  • 2 tsk malen gurkmeja

Gör så här

    1. Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda olivolja, riven vitlök, spiskummin, gurkmeja och salt och peppar.

    2. Blanda marinaden med kycklingen i en bunke. Låt marinera i rumstemperatur i cirka 15 minuter. Stek kycklingen sist med marinaden, i 5-6 minuter.

Betor & sötpotatis:

Ingredienser

  • 400 g gulbetor

  • 600 g sötpotatis

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200°C varmluft. Skala och klyfta gulbetorna. Lägg betorna på en bakpappersklädd plåt med lite olivolja och blanda runt. Ställ in i ugnen och rosta 25 – 30 minuter.

    2. Tärna sötpotatisen så att den blir grova kuber. Lägg sötpotatiskuberna på en annan plåt och rosta i cirka 15 minuter. Potatisen ska bli mjuk, inte bränd. Salta generöst med flingsalt.

Dressing, hummus och resten:

Ingredienser

  • 4 portioner quinoa

  • 150 g salladsärtor

  • 2 avokado

  • 100 g

  • babyspenat

  • 2 dl picklad rödlök

  • 1 dl rostade pumpakärnor

  • TAHINIDRESSING:

  • 0,5 pressad citron

  • 0,5 msk tahini

  • 0,5 msk fransk senap

  • 1 dl olivolja

  • GYLLENE HUMMUS:

  • 1 förp. kikärtor

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 msk tahini

Gör så här

    1. Ta fram en skål och lägg i alla ingredienser till dressingen. Vispa snabbt ihop allt och lägg åt sidan. Blanda i

    2. Lägg ingredienserna till hummusen i en matberedare. Mixa ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.

    3. Tillaga quinoa enligt förpackningen. Låt det svalna något och blanda ner lite av dressingen.

    4. Strimla sugarsnapsen på längden. Dela, kärna ur och gröp ur fruktköttet på avokadofrukterna så du får halvor och strö på lite sesamfrön. Dressa spenaten med lite av dressingen.

    5. Ta fram 4 låga, vida skålar och bottna med quinoa. Lägg på alla ingredienser i små högar. Droppa över resten av dressingen och toppa med ditt val av rostade pumpafrön, mandlar eller nötter. Servera direkt med hummus. Smaklig måltid!

Vintips till poke bowl med kyckling:

Casal Garcia Vinho Verde

77,00 kr


Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

Kronfågel logga.

Receptet kommer från Kronfågel.se

– En godare måltid med svensk kyckling.