Potatissallad med gräslök och pepparrot.

Ingen sommar utan potatissallad, eller hur! Det här receptet brukar jag ofta göra och folk tycker alltid det är himla gott. Hemligheten är att smaksätta med senap och finriven pepparrot. Det är en oslagbar kombination när det kommer till potatissallad!

Potatissallad med gräslök och pepparrot.

Ingen sommar utan potatissallad, eller hur! Det här receptet brukar jag ofta göra och folk tycker alltid det är himla gott. Hemligheten är att smaksätta med senap och finriven pepparrot. Det är en oslagbar kombination när det kommer till potatissallad!Vill man lyxa till det lite extra kan man ta någon form av delikatesspotatis, t ex asparagus istället för färskpotatis.

Potatissallad med gräslök och pepparrot

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis eller delikatesspotatis

  • 3 dl gräddfil

  • 1 dl majonnäs

  • ca 1 msk finriven pepparrot

  • 2 msk senap

  • gräslök

Gör så här

    1. Koka potatisen och låt den svalna helt. Skär den sedan i mindre bitar.

    2. Blanda samman gräddfil, majonnäs, pepparrot, senap och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den kalla potatisen och rör om ordentligt.

Recept: Linnéa Seidel