Tvätta kycklingen under rinnande, kallt vatten. Torka av.
Skala och skiva en lök grovt och platta till två vitlöksklyftor med kniven. Salta lite inuti kycklingen och tryck in den skivade löken och den söndertryckta vitlöken.
Lägg kyckligen i en tjockbottnad emaljkastrull med lock eller en vanlig ugnsform. Skiva resterande lök och vitlök fint. Lätt i en skål vid sidan av en stund.
Blanda samman bbq-sås, ketchup, whiskey, koriander, spiskummin, chipotlepasta, farinsocker och 1 tsk sald i en skål.
Sätt på ugnen på 180 grader. Pensla kycklingen med 1 dl av bbq-blandningen och strö över cirka 1 msk flingsalt över hela kycklingen.
Lägg sedan på lök, vitlök och avsluta med några varv med pepparkvarnen.
Lägg på grytlocket, eller täck med dubbla lager aluminiumfolie om du använder en ugnsform. Ställ in i ugnen och stek i cirka 2 timmar tills kyckligen når en innertemperatur på 80-85 grader vid benet.