Pytt i panna.

Linnéa bjuder på restfest i form av en vällagad pytt i panna med lite hetta. Kylskåpsrens när den är som bäst!

Pytt i panna

Idag bjuder jag på restfest! Jag älskar verkligen att kunna trolla fram nya rätter av sådant som finns hemma i kylen. Några potatisar här, lite korv där och vips har man en fullgod måltid. Utan att det egentligen känns som om man serverar rester. För inte skulle man väl kunna tro att detta på bilden är resultatet av ett kylskåpsrens?

Pytt i panna

Ingredienser

  • 2 gula lökar

  • 140 g bacon

  • chiliflakes

  • 400 g nötkött

  • 3 kryddstarka korvar (chorizo funkar bra)

  • 8 stora kokta potatisar

  • 200 g svartkål

  • flingsalt

Gör så här

    1. Skala och finhacka löken.

    2. Skär bacon i mindre bitar.

    3. Fräs lök och bacon i en stekpanna tills löken mjuknat något. Strö över lite chiliflakes.

    4. Tärna köttet (ju finare kött du har, ju större bitar kan du skära). Låt köttet steka med lök och bacon tills det fått en fin yta.

    5. Slanta korven och ha i den i stekpannan.

    6. Låt allt steka ihop tills köttet är genomstekt.

    7. Smaka av med salt och svartpeppar.

    8. Skär ner potatisen i bitar och stek den i en klick smör i en ren stekpanna tills den fått lite yta runt om.

    9. Blanda potatisen försiktigt med lök, bacon, kött och korvblandningen.

    10. Torka ur stekpannan och hetta upp olja. Repa och skär ner svartkålen i bitar. Stek tills kålen mjuknat. Salta.

Tillbehör och servering

Ingredienser

  • 4 ägg

  • inlagda rödbetor

Gör så här

    1. Ha upp pyttipannan i tallrikar. Strö över svartkål och finhackad rödbeta.

    2. Separera äggulan från vitan och servera äggulan i halva äggskalet.

Gott att dricka till pytt i panna:

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

139,00 kr


Till Linnéas pytt i panna serverar vi gärna Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah, ett vin med stor och fruktig doft med toner av svarta vinbär, björnbär, hallon och en hint av viol. Smaken är len och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt en stänk av vanilj.

Recept: Linnéa Seidel

Lövbiffsgryta i stekpanna på bord med ris och salt.

Snabblagad lövbiffsgryta.


Grytor och långkok hör vinterhalvåret till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta. Perfekt vardagsmat!

Läs mer »